۳ بهمن, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
از ابتدای بهمنماه تا کنون دستکم ۱۲ زندانی اعدام شدهاند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۴زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شدهاند
کانون حقوق بشر ایران، ۳ بهمنماه ۱۴۰۳ – یازده زندانی در زندانهای برازجان، یزد، گرگان، مشهد، قزلحصار و زنجان اعدام شدند. از ابتدای بهمنماه تا کنون ۱۲ زندانی در زندانهای مختلف اعدام شدهاند. به این ترتیب هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شده است.
اعدام یک زندانی در زندان برازجان
بامداد دوشنبه اول بهمنماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان برازجان اعدام شد. این زندانی حجت شهریاری نام داشت. وی به اتهام قتل بازداشت و در یک فرآیند دادرسی ناعادلانه به اعدام محکوم شده بود.
اعدام یک زندانی در زندان زنجان
بامداد سهشنبه ۲ بهمنماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان زنجان اعدام شد. این زندانی کریم فریدی نام داشت. وی ۴۰ ساله و اهل زنجان بود. او۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام ۴زندانی در زندان یزد
سحرگاه چهارشنبه ۳ بهمنماه ۱۴۰۳، چهار زندانی در زندان یزد اعدام شدند. یکی از زندانیان احمد ساسولی نام داشت. وی ۲۸ساله، فرزند صفر، متاهل و دارای یک فرزند و اهل روستای ساسولی درشهرستان زابل بود. او ۵سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. از هویت و اتهام ۳ زندانی دیگر اطلاعی در دست نیست. اما اعدام آنها بدون اطلاع به خانواده و انجام ملاقات آخر انجام شده است.
اعـدام ۳زندانی در زندان قزلحصارسحرگاه چهارشنبه ۳ بهمنماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان قزلحصار کرج اعـدام شدند. هویت ۲تن از زندانیان عبارتند از: امید بشارتلو اهل تهران و جواد جابری اهل بومهن. اتهام این زندانی قتل عنوان شده است. از هویت و اتهام زندانی سوم اطلاعی در دست نیست.
اعـدام ۲زندانی در زندان گرگان
بامداد روز یک شنبه ۳۰ دیماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان گرگان اعـدام شدند. این ۲زندانی بهرام ولیپور و حسین فرهادی میباشند.
بهرام ولیپور۳۸ ساله که از ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
حسین فرهادی، ۳۵ساله، متاهل و دارای فرزند، اهل گرگان که از ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت شده بود. وی پیش از بازداشت سرایدار یک باغ بود.
اعـدام یک زندانی در زندان مشهد
سحرگاه دوشنبه اول بهمنماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان وکیلآباد مشهد اعـدام شد. این زندانی عارف عزیزی نام داشت. وی سال ۱۳۹۸ به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام ۳زندانی در زندانهای گناوه، مشهد و قزوینسه زندانی در زندانهای گناوه، مشهد و قزوین اعـدام شدند. بامداد دوشنبه اول بهمنماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان وکیلآباد مشهد اعـدام شد. این زندانی غلامرضا صیدمحمدخانی نام داشت. وی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان قزوین
بامداد دوشنبه اول بهمنماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان قزوین اعـدام شد. این زندانی احسان حیدرعلی نام داشت. احسان حیدرعلی، فرزند اصغر و اهل قزوین بود. وی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام مخفیانه یک زندانی در زندان گناوه
سحرگاه یکشنبه ۱۶ دیماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام پیمان بهمنیاری در زندان گناوه اعـدام شده بود. پیمان بهمنیاری، فززند کرم، ۴۲ ساله و اهل گناوه بود. او ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام ۲زندانی در زندانهای کرمان و مشهددو زندانی در زندانهای کرمان و مشهد اعـدام شدهاند. اعـدام در زندان مشهد مخفیانه و در ماه آذر انجام شده است. چهارشنبه ۱۹دی ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان کرمان اعـدام شد. وی امین رمضانلی نام داشت. امین رمضانلی، اهل جهرم بود و پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام مخفیانه یک زندانی درزندان مشهد
یک زندانی در زندان مشهد به صورت مخفیانه اعـدام شده است. این اعـدام در تاریخ ۱۳ آذرماه اجرایی شده است. زندانی اعـدام شده محمد رسول
حسینی مقدم نام داشت. وی ۳۲ ساله، اهل مشهد و پدر ۲فرزند بود. او ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
خبر اعـدام این ۲زندانی در رسانههای داخلی یا سایتهای مرتبط با قوه قضاییه منتشر نشده است.
مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشرمنشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر