--> صدور حکم زندان برای آرمان شادی وند، آهنگساز و فعال محیط زیست ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

صدور حکم زندان برای آرمان شادی وند، آهنگساز و فعال محیط زیست

۶ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر



پرونده آرمان شادی وند توسط وزارت اطلاعات تشکیل شده است. وی پیش‌تر نیز به‌دلیل فعالیت‌های اجتماعی و هنری بارها بازداشت شده بود



پرونده آرمان شادی وند توسط وزارت اطلاعات تشکیل شده است. وی پیش‌تر نیز به‌دلیل فعالیت‌های اجتماعی و هنری بارها بازداشت شده بود

کانون حقوق بشر ایران، شنبه ۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ – آرمان شادی وند، آهنگساز، نویسنده، و فعال محیط زیست، به یک سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم شد.

براساس حکم شعبه دوم دادگاه انقلاب ایلام، وی به اتهامات «تبلیغ علیه نظام ، تبلیغ به نفع سازمان‌های معاند ضد نظام، حمایت از اغتشاشات ۱۴۰۱، توهین به خامنه‌ای، قاسم سلیمانی، رئیسی، و حسن نصرالله» به ۸ ماه و ۱۶ ماه حبس تعزیری طبق مواد ۵۱۴ و ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی، محکوم شده است.

پرونده آرمان شادی وندتوسط وزارت اطلاعات تشکیل شده است. وی پیش‌تر نیز به‌دلیل فعالیت‌های اجتماعی و هنری بارها بازداشت شده بود.

آرمان شادی وند، متولد اول فروردین ۱۳۶۹ و مجرد، اهل دره‌شهر ودر حوزه مهندسی صوت و سایکو آکوستیک فعالیت دارد و همچنین آهنگساز و خواننده است.

شادی وندتاکنون ۸ کتاب نوشته است که همگی با ممنوعیت چاپ مواجه شده‌اند.

انتقال ۳زندانی محکوم به اعدام به سلول انفرادی زندان مرکزی کرج

اعدام یک زندانی در زندان نیشابور

نقض قوانین جهانی حقوق بشر با بازداشت آرمان شادی وند

بازداشت آرمان شادی وندمی‌تواند نقض چندین اصل و ماده از قوانین و اسناد بین‌المللی حقوق بشر باشد، به‌ویژه اگر بدون دلیل قانونی یا به دلیل فعالیت‌های حرفه‌ای آن‌ها باشد. در زیر به مهم‌ترین اصول و قوانین مرتبط اشاره شده است:

 ماده 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر (UDHR)

این ماده حق آزادی عقیده و بیان را تضمین می‌کند و بیان می‌دارد که همه افراد حق دارند اطلاعات و ایده‌ها را بدون ترس از سانسور یا مداخله دریافت و منتقل کنند. بازداشت خبرنگاران به دلیل انتشار اخبار یا عقاید می‌تواند نقض این ماده باشد.

ماده 19 میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR)

این ماده مشابه ماده 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر است و تأکید بیشتری بر آزادی بیان و رسانه‌ها دارد. همچنین محدودیت‌های آزادی بیان تنها تحت شرایط مشخصی (مانند امنیت ملی یا نظم عمومی) مجاز است و باید بر اساس قانون باشد.

 ماده 9 میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی

این ماده از حق آزادی و امنیت افراد حمایت می‌کند و بازداشت خودسرانه را ممنوع می‌داند. بازداشت خبرنگاران بدون دلیل موجه یا بدون رعایت اصول قانونی، نقض این ماده محسوب می‌شود.

ماده 5 اعلامیه جهانی حقوق بشر

این ماده شکنجه، رفتار یا مجازات غیرانسانی و تحقیرآمیز را منع می‌کند. در مواردی که خبرنگاران در بازداشت تحت شکنجه یا بدرفتاری قرار بگیرند، این ماده نیز نقض می‌شود.

 ماده 21 و 22 میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی

این مواد به حق آزادی تجمعات مسالمت‌آمیز و تشکیل انجمن‌ها (مانند اتحادیه‌های خبرنگاران) اشاره دارند. بازداشت خبرنگاران برای جلوگیری از فعالیت جمعی یا انتقادی آن‌ها، می‌تواند نقض این حقوق باشد.

 اصول بنیادین در حمایت از خبرنگاران

سازمان ملل متحد، یونسکو، و گزارشگران ویژه حقوق بشر بارها بر ضرورت حمایت از خبرنگاران و عدم مداخله در فعالیت‌های حرفه‌ای آن‌ها تأکید کرده‌اند. بازداشت خبرنگاران به دلایل شغلی، نقض این اصول بنیادین و توصیه‌های بین‌المللی است.

ماده 10 اعلامیه جهانی حقوق بشر

این ماده به حق محاکمه عادلانه و دسترسی به دادگاه بی‌طرف اشاره دارد. اگر خبرنگاری بدون روند قانونی شفاف بازداشت شود یا از دسترسی به وکیل و دادگاه عادلانه محروم شود، این ماده نقض شده است.

بازداشت خبرنگاران به دلیل انجام وظایف حرفه‌ای آن‌ها می‌تواند نقض مستقیم آزادی بیان، آزادی عقیده، حق دسترسی به اطلاعات، و ممنوعیت بازداشت خودسرانه باشد. این اقدامات معمولاً فشارهایی بر جوامع رسانه‌ای وارد می‌کند و مانع گردش آزاد اطلاعات در جامعه می‌شود.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک




اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ