۱۰ بهمن, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
زندانی سیاسی سعید ماسوری پس از تداوم نگهداری دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی نامه ای به فولکر تورک کمیسر عالی حقوق بشر و اجلاس جاری حقوق بشر نوشت
کانون حقوق بشر ایران- دو زندانی سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی پس از گذشت چند روز از ثبت اعاده دادرسی همچنان در سلول های انفرادی بند امن واحد ۳ قزلحصار که مختص زندانیان محکوم به اعدام قبل از اجرای حکم است، نگهداری می شوند. همچنان نگرانی در خصوص وضعیت آنها وجود دارد.
روز چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳، زندانی سیاسی سعید ماسوری در نامه خطاب به آقای فولکر تورک کمیسرعالی حقوق بشر و همچنین خطاب اجلاس جاری حقوق بشر نامه ای نوشته و در قسمتهایی از آن می نویسد:
«اعدامها برای پاکسازی و ادامه کشتار مردم در خیابان است. برای نجات جان زنان و مردانی که زیر حکم اعدام هستند، بهویژه مهدی حسنی و بهروز احسانی که همین حالا طناب دار بر گردنشان است، هر دری را میکوبم.»
متن کامل نامه زندانی سیاسی سعید ماسوری به شرح زیر است:
«خطاب به کمیسر عالی حقوق بشر، جناب فولکر تورک، و اجلاس جاری حقوق بشر
اعدامها برای پاکسازی و ادامه کشتار مردم در خیابان است
در سالگرد باز شدن درهای اردوگاه مرگ آشویتس، به یاد میآوریم که در آنجا دادرسی عادلانه هیچ معنایی نداشت؛ همانگونه که در ایران تحت حاکمیت استبداد نیز چنین است. در آشویتس، هدف تنها کشتار و پاکسازی بود، و در ایران امروز نیز هدف چیزی جز حذف مخالفان برای جلوگیری از خیزشهای اعتراضی نیست.
چگونه ممکن است که حتی بر اساس قوانین “خودنوشته” این رژیم، دو زندانی سیاسی، مهدی حسنی و بهروز احسانی، همزمان باغی (متهم به بغی)، محارب (متهم به محاربه)، و مفسد فیالارض باشند؟ چگونه ممکن است در پروندهای، نه قتلی رخ داده باشد، نه مقتولی وجود داشته باشد، نه شاکی و شکایتی مطرح شده باشد، نه خونی ریخته شده باشد، و نه ولیدم و طالب قصاصی در میان باشد، اما همچنان این دو زندانی مستحق اعدام شناخته شوند؟ اگر این اعدامها چیزی جز ایجاد رعب و وحشت، پاکسازی و ادامه کشتار مردم در خیابانها نیست، پس هدف از آن چیست؟
جناب فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر:
حکومت ایران برای اجرای این اعدامها شتاب دارد (شاهد آنکه هنوز در سلول اعدام هستند)، و حتی اگر اجرای احکام را موقتاً به تعویق انداخته باشد، نباید از سرنوشت زندهیاد محمد قبادلو غافل شد که دقیقاً در همین ایام، با همین روش، ناگهانی به دار آویخته شد.
بهعنوان یکی از قدیمیترین زندانیان سیاسی، برای نجات جان زنان و مردانی که زیر حکم اعدام هستند، بهویژه مهدی حسنی و بهروز احسانی که همین حالا طناب دار بر گردنشان است، هر دری را میکوبم.
مردم ایران و هموطنانم، با اعتراضات خیابانی، اعتصاب، امضای طومار، حمل پلاکارد و دستنوشته، ارسال نامه و شکایت به همه مراجع ممکن، هر آنچه در توان دارند برای مقابله با این احکام اعدام به کار گرفتهاند. آنان با شکستن سکوت و فریاد زدن حقیقت (البته به بهای زندان و شکنجه)، صف خود را از این جانیان ضدبشر جدا کردهاند.
اکنون از شما، بهعنوان اصلیترین متولیان بینالمللی کرامت انسانی و حقوق بشر، انتظار میرود که برای توقف این ماشین اعدام و پاکسازی مخالفان، از دولتهای عضو بخواهید که حداقل مراودات سیاسی و دیپلماتیک خود را مشروط به توقف این احکام کنند.
این حکومت، اعدام و طناب دار را بر گردن همه مردم ایران انداخته، زیرا بقای خود را در اعدام تکتک مردم ایران میبیند. برای حفظ قدرت، لاجرم چارپایه را از زیر پای مردم خواهد زد، اگر از حسابرسی بینالمللی نترسد!
سعید ماسوری
یکی از اعضای کارزار سهشنبههای نه به اعدام
افشای توطئه انتقال اجباری زندانیان سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی به قزلحصار
جدیدترین خبر از انتقال زندانیان سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی
صبح روز یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳، دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام بهروز احسانی اسلاملو و مهدی حسنی که حکم اعدام ایشان تایید و پرونده های این دو به اجرای احکام فرستاده شده بود، به سلولهای بند امن واحد ۳ زندان قزلحصار که مختص زندانیان محکوم به اعدام در آخرین روزهای زندگی است، منتقل کردند. روز دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳، اعاده دادرسی این دو زندانی سیاسی در دیوان عالی کشور ثبت و اجرای حکم آنها متوقف شد.
درباره زندانی سیاسی بهروز احسانی اسلاملو
زندانی سیاسی بهروز احسانی اسلاملو، متولد ۱۳۳۴، ۷۰ ساله، اهل ارومیه و ساکن تهران است. او دیپلمه و دارای شغل آزاد، متاهل و دارای ۲فرزند است. وی سرپرست خانواده و یک مادر پیر است آقای احسانی در آبان ماه ۱۴۰۱، در بحبوحه قیام سراسری ۱۴۰۱، در منزلش بازداشت و به بند ۲۰۹ اوین مربوط به وزارت اطلاعات منتقل شد.
او پس از ۳ماه و نیم شکنجه و بازجویی به بند ۴ زندان اوین منتقل گردید.
بهروز احسانی، در اواخر شهریور ۱۴۰۳، پس از ۲۲ماه بلاتکلیفی، سرانجام توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری همراه با زندانی سیاسی مهدی حسنی به اعدام محکوم شد. این حکم توسط دادگاه به وکیل این زندانی اطلاع داده شد.
اتهامات آقای بهروز احسانی، «بغی، محاربه و افساد فیالارض، عضویت در مجاهدین، جمعآوری اطلاعات طبقهبندی شده و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، عنوان شده است.
درباره زندانی سیاسی مهدی حسنی
زندانی سیاسی مهدی حسنی، متولد ۱۳۵۵، در شهر زنجان، ۴۸ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند است.آقای حسنی روز ۲۰شهریور ۱۴۰۱، در شهرستان زنجان دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل گردید. او مدتها تحت شکنجههای فیزیکی و روحی قرار داشت و سپس به بند ۸ زندان اوین منتقل شد.
اتهامات مهدی حسنی، «بغی، محاربه و افساد فیالارض عضویت در مجاهدین، جمعآوری اطلاعات طبقهبندی شده و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» عنوان شده است.
سازمان عفو بین الملل در دی ماه با انتشار بیانیهای رسمی خواستار توقف فوری اجرای حکم اعدام دو زندانی سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی شد. در این بیانیه سازمان عفو بین الملل، اعلام کرد که این زندانیان، پس از دستگیری تحت شکنجه و سایر بدرفتاری ها از جمله سلول انفرادی طولانی مدت قرار گرفته اند تا اقرار کنند و محاکمه آنها توسط دادگاه انقلاب در تهران به شدت ناعادلانه بوده است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر