۲۳ دی, ۱۴۰۳دستهبندی بانک زندانیان
شهریار براتینیا، فعال حقوق بشر، شاعر، مولف و مترجم، اهل یاسوج در سالهای اخیر بهدلیل فعالیتهای اجتماعی و حقوق بشری خود تحت فشار شدید از سوی نهادهای امنیتی حکومت قرار گرفته است
نام: شهریار
نام خانوادگی: براتی نیا
سال تولد: ۱۳۷۵محل تولد: یاسوج
زمینه فعالیت: شاعر، مولف و مترجم
تاریخ آخرین دستگیری: ۱۲مرداد۱۴۰۲
محل زندان: اوین
اتهامات: «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» و «خروج غیرقانونی از کشور»
محکومیت: ۵ سال و ۸ ماه و پرداخت شش میلیون تومان جریمه
گردآوری و تنظیم: دیماه ۱۴۰۳
دیپورت فعال کارگری شهریار براتی نیا از ترکیه و حبس در زندان اوین
شهریار براتی نیا ، فعال حقوق بشر، شاعر، مولف و مترجم، اهل یاسوج در سالهای اخیر بهدلیل فعالیتهای اجتماعی و حقوق بشری خود تحت فشار شدید از سوی نهادهای امنیتی حکومت قرار گرفته است. او که در حوزههای حقوق کودکان، محیط زیست، و مسائل کارگری فعالیت میکرد، همچنین دغدغههای مهمی در زمینه تاریخ و فرهنگ مردم لر داشت و پیش از بازداشت در حال نگارش کتابی در این زمینه بود.
بازداشتها و فشارهای امنیتیشهریار براتی نیا نخستینبار در تیرماه ۱۴۰۰، بدون هیچگونه احضاریهای توسط نیروهای اطلاعاتی در سنندج بازداشت شد. پس از چهار ماه بازجویی و بازداشت در زندانهای سنندج، تهران، شیراز و یاسوج، او با وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی بهطور موقت آزاد شد. با وجود فشارهای فزاینده و ضبط وثیقه در اردیبهشت ۱۴۰۲، شهریار مجبور به ترک ایران و پناهندگی در ترکیه شد.
دیپورت به ایران و بازداشت مجدد
شهریار براتی نیا در استانبول ترکیه توسط پلیس بازداشت و به کمپ موقتی در شرق این کشور منتقل شد. او با وجود تهدید نیروهای اطلاعات ترکیه به امضای نامه استرداد داوطلبانه، حاضر به این کار نشد. سرانجام در تاریخ ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ به ایران دیپورت و به نیروهای امنیتی مرزبانی ایران تحویل داده شد. پس از انتقال به ایران، ابتدا به اداره اطلاعات خوی و سپس به انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل گردید.
اتهامات و حکم قضایی
شهریار براتی نیا در پرونده جدید خود با اتهامات سنگین «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» روبرو شد. او در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به ۳ سال و ۷ ماه حبس برای اتهام نخست و ۸ ماه حبس برای اتهام دوم محکوم شد. علاوه بر این حکم ۱۷ ماه حبس پرونده قبلی این فعال حقوق بشری نیز به اجرا درآمد و مجموعاً به ۵ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم گردید. بابت خروج غیرقانونی از مرز نیز باید شش میلیون تومان جریمه بپردازد. با تجمیع احکام، اشد او یعنی ۳ سال و ۸ ماه قابل اجرا است.
اعتصاب غذا و شرایط زندان
شهریار براتی نیا پس از گذشت سه ماه از بازداشت مجدد، در اعتراض به حبس طولانیمدت در سلول انفرادی دست به اعتصاب غذای ۹ روزه زد تا اینکه سرانجام در ۱۱ آبان ۱۴۰۲ به بند چهار زندان اوین منتقل شد.
فعالیتها و دغدغهها
براتی نیا همیشه به حقوق مردم لر و مناطق لرنشین ایران توجه داشته است. او به مسائل فقر، تبعیض، و حقوق ضایعشده مردم این مناطق، از جمله خودسوزی زنان «زیلایی» و مشکلات کارگران “شوتیبری” پرداخته است. دغدغههای حقوق بشری و اجتماعی او سبب بازداشتهای مکرر و فشارهای امنیتی شد، اما او همچنان به فعالیتهای خود ادامه داده است. در حال حاضر شهریار براتی نیا بهعنوان یک فعال حقوق بشر، در شرایطی دشوار دوران محکومیت خود را در زندان اوین میگذراند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر