--> زخمی کردن حمزه درویش با چاقو توسط عوامل زندان ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

زخمی کردن حمزه درویش با چاقو توسط عوامل زندان

۱ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


حمزه درویش در زندان لاکان رشت توسط دو زندانی که توسط مسئولان زندان تحریک شده بودند، با چاقو از ناحیه دست مجروح شد

کانون حقوق بشر ایران، دوشنبه اول بهمن‌ماه ۱۴۰۳ – زندانی عقیدتی حمزه درویش توسط عوامل زندان پس از ضرب و شتم، با چاقو مجروح شد. بر اساس گزارشهای رسیده، بعد از ظهر روز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳، حمزه درویش در زندان لاکان رشت توسط دو زندانی که توسط مسئولان زندان تحریک شده بودند، با چاقو از ناحیه دست مجروح شد. چند زندانی دیگر از همبندیان وی که به کمک حمزه درویش رفته بودند، توسط همین افراد مجروح شدند.

به گزارش یک منبع نزدیک به این زندانی، مسئولان زندان حمزه درویش را در سلول انفرادی تهدید کرده بودند که تو را توسط زندانیان خواهیم کشت.

حمزه درویش در آذر ماه ۱۴۰۳، پس از نوشتن نامه ای به خانم مای ساتو گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران، به سلول انفرادی منتقل شد. او در نامه اش به نداشتن امنیت جانی در این زندان اشاره کرده بود.

وی در قسمتی از نامه خود با اشاره به شکنجه‌های روانی و فیزیکی ماموران اطلاعات نوشته بود:

«در چهار سال اخیر حبس خود که در زندان مرکزی رشت می‌باشم، بیش از ۱۸ ماه من را در انفرادی نگه داشته اند و بارها مورد ضرب و شتم قرار گرفته ام. به دلایل نامعلومی اجازه داشتن حق ملاقات و تماس تلفنی با خانواده ام را از من سلب کرده اند. همچنین هیچ امنیت جانی از دست مسئولین زندان و کارشناسان اداره اطلاعات رشت ندارم. به گونه ای که بعد از شکنجه های روحی، روانی و جسمی، با دادن تیغ و طناب، من را تحریک و تشویق به خودزنی و خودکشی می‌کنند.»

۷۲ زن زندانی سیاسی در زندان اوین، فریادی برای آزادی

علی رازینی جنایتکاری در لباس انسان

درباره زندانی عقیدتی اهل سنت حمزه درویش

حمزه درویش متولد ۱۳۷۳، از شهر تالش، مجرد است. او پیش از بازداشت به پرورش بلدرچین اشتغال داشته است.

زندانی اهل سنت حمزه درویش در خصوص دستگیری و اتهامش چنین گفته است که در سال ۹۳ یکی از دوستانش با فریب او را به ترکیه و سپس سوریه کشانده تا عضو نیروهای داعش شود؛ اما چون از پیوستن به آنها امتناع کرد توسط نیروهای داعش زندانی و شکنجه شد.

زندانی سیاسی حمزه درویش موفق به فرار از سوریه شده و در ترکیه خود را تسلیم سفارت ایران کرده و با شرح اتفاقی که برایش افتاده، خواستار بازگشت به ایران می‌شود. اما از بدو ورود به ایران، در سال ۹۳ راهی زندان اوین شده و زیر فشار گذاشته شد که مجددا به سوریه بازگشته و در جنگهای نیابتی عوامل و نیروهای وابسته به دیکتاتوری خامنه ای شرکت کند. کاری که وی از آن امتناع نمود. او را با وثیقه آزاد کردند.

زندانی اهل سنت حمزه درویش مجددا در تیرماه ۹۵ بازداشت و پس از تحمل حدود ۱۰۰ روز بازداشت در بازداشتگاه اطلاعات رشت، زندان لاکان رشت و قرنطینه اوین به بند ۴ اوین منتقل شد.

در سال ۹۵ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به اتهام «محاربه از طریق عضویت در داعش» و «خروج غیرقانونی از کشور» محاکمه شد.

در سال ۹۶، به ۱۸ سال زندان محکوم شد. پس از اعتراض پرونده به دیوان عالی کشور رفت، اما دیوان عالی حکم را تایید کرد که ۱۵ سال از این حکم اجرایی است. او سپس به زندان گوهردشت منتقل شد.

حمزه درویش را در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، از زندان گوهردشت به زندان لاکان رشت تبعید کردند. او طی نامه ها و پیام هایی اعلام کرد که اطلاعات رشت او را در زندان به قتل تهدید کرده و در این زندان در معرض تهدید است. او در زندان لاکان رشت بارها به طور تنبیهی به سلول انفرادی فرستاده شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

حمزه درویش زندانی اهل سنت، هم اکنون در زندان لاکان رشت محبوس است. او در مردادماه ۱۴۰۲، به دلیل صدور حکم ۱۴ سال در یک پرونده سازی و فشارهای طاقت فرسا در زندان لاکان رشت دست به خودکشی زد. پس از شورش زندان لاکان رشت در مهرماه ۱۴۰۱، (در جریان قیام سراسری ۱۴۰۱) به اتهام شرکت در شورش بر علیه او پرونده سازی کردند. این در حالیست که وی در این زمان در سلول انفرادی بوده است.


حمزه درویش سپس در تاریخ ۸ مردادماه ۱۴۰۲، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی احمد درویش گفتار به اتهام های «اجتماع و تبانی برضد امنیت کشور»، «مشارکت در تخریب عمدی به قصد مقابله با نظام»، «توهین به رهبری» و «احراق عمدی بنا و ساختمان زندان و متعلقات آن به قصد مقابله با نظام» به ۱۴ سال زندان و تبعید به رامهرز محکوم شد.


کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک





اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ