۲ بهمن, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
از ابتدای دیماه تا کنون دستکم ۱۱۱ زندانی اعدام شدهاند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۴زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شدهاند
کانون حقوق بشر ایران، سهشنبه ۲ بهمنماه ۱۴۰۳ – سه زندانی در زندانهای گناوه، مشهد و قزوین اعدام شدند. بامداد دوشنبه اول بهمنماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان وکیلآباد مشهد اعدام شد. این زندانی غلامرضا صیدمحمدخانی نام داشت. وی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام یک زندانی در زندان قزوین
بامداد دوشنبه اول بهمنماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان قزوین اعدام شد. این زندانی احسان حیدرعلی نام داشت. احسان حیدرعلی، فرزند اصغر و اهل قزوین بود. وی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعـدام مخفیانه یک زندانی در زندان گناوه
سحرگاه یکشنبه ۱۶ دیماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام پیمان بهمنیاری در زندان گناوه اعـدام شده بود. پیمان بهمنیاری، فززند کرم، ۴۲ ساله و اهل گناوه بود. او ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام ۲زندانی در زندانهای کرمان و مشهد
دو زندانی در زندانهای کرمان و مشهد اعـدام شدهاند. اعـدام در زندان مشهد مخفیانه و در ماه آذر انجام شده است. چهارشنبه ۱۹دی ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان کرمان اعـدام شد. وی امین رمضانلی نام داشت. امین رمضانلی، اهل جهرم بود و پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام مخفیانه یک زندانی درزندان مشهد
یک زندانی در زندان مشهد به صورت مخفیانه اعـدام شده است. این اعـدام در تاریخ ۱۳ آذرماه اجرایی شده است. زندانی اعـدام شده محمد رسول
حسینی مقدم نام داشت. وی ۳۲ ساله، اهل مشهد و پدر ۲فرزند بود. او ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
خبر اعـدام این ۲زندانی در رسانههای داخلی یا سایتهای مرتبط با قوه قضاییه منتشر نشده است.
افزایش آمار اعـدامشدگان در خرمآباد به ۳زندانی
آمار زندانیان اعـدام شده در زندان خرمآباد به ۳تن رسید. بامداد پنجشنبه ۲۷ دیماه ۱۴۰۳ یک زندانی به نام محمد امیری بهاروند در زندان پارسیلون خرمآباد اعدام شد. وی ۳۲ساله، فرزند رضاخان، مجرد و ساکن اندیمشک بود. او ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
در همین روز ۲زندانی دیگر به اسامی سامان داودیان و رشید زینبی نیز اعـدام شدند که خبر آن را کانون حقوق بشر ایران منتشر کرده بود.
مرگ یک زندانی به دلیل نبود رسیدگی پزشکی
یک زندانی به نام میثم شکری بامداد روز جمعه ۲۸ دیماه ۱۴۰۳، در زندان قزلحصار کرج جان خود را از دست داد. این زندانی دربازداشت موقت و در واحد۲ زندان قزلحصار زندانی بود. اتهام او در ارتباط با مواد مخدر بوده است. وی مشکل قلبی داشت و عملکرد قلب وی با باتری کمکی بود. میثم شکری روز جمعه ۲۸ دیماه ۱۴۰۳، به دلیل نبود رسیدگی کامل در زندان جان خود را از دست داد.
محمد مقیسه قاضی که طعمه احکام مرگ خود شد، مروری بر پرونده نقض حقوق بشر وی
صدور حکم ۸۱ سال زندان برای ۱۰ تن از فعالین آذربایجانی
اعدام ۶ زندانی در زندان خرمآباد، سنندج و شیرازشش زندانی در زندانهای خرمآباد، سنندج و شیراز اعدام شدند. بامداد پنجشنبه ۲۷ دیماه، دو زندانی در زندان پارسیلون خرمآباد اعدام شدند. اتهام این دو زندانی قتل عنوان شده است. مشخصات این زندانیان به شرح زیر است
سامان داودیان، ۳۱ساله فرزند عزیز، اهل خرمآباد که از ۶سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
رشید زینبی، ۳۶ ساله اهل بروجرد متاهل و پدر یک فرزند بود. وی ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعـدام ۳زندانی در زندان عادلآباد شیراز
سحرگاه چهارشنبه ۲۶ دیماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان عادلآباد شیراز اعـدام شدند. مشخصات این زندانیان به شرح زیر است:
فرخ نصیری، ۴۰ساله، اهل نجفآباد و پیام چراغی، ۳۶ساله، اهل نجفآباد که در یک پرونده مشترک از ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت وبه اعـدام محکوم شده بودند.
منصور قلیزاده، اهل رفسنجان که از ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان سنندج
بامداد پنجشنبه ۲۷ دیماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان سنندج اعـدام شد. این زندانی سیوان یعقوبی نام داشت. وی ۳۶ ساله، اهل روستای بیساران از توابع سروآباد بود که از ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
این اعـدامها تا لحظه ارسال خبر در رسانههای داخلی منتشر نشده است.مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر
منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر