۱۷ دی, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
از ابتدای دیماه تا کنون دستکم ۸۴ زندانی اعدام شدهاند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شدهاند
کانون حقوق بشر ایران، دوشنبه ۱۷ دیماه ۱۴۰۳ – سه زندانی در زندانهای شیبان اهواز و مهاباد اعدام شدند. سحرگاه دوشنبه ۱۷ دیماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان شیبان اهواز اعدام شد. این زندانی علی سعدی نام داشت. وی۳۰ ساله و اهل سوسنگرد بود. وی ۱۰سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام ۲زندانی در زندان مهاباد
بامداد دوشنبه ۱۷ دیماه ۱۴۰۳، دو زندانی به اسامی علی آتین، ۲۸ساله و رضا سیدی، ۴۸ ساله هر دو اهل سردشت در زندان مرکزی مهاباد
اعدام شدند. این ۲زندانی، ۳سال پیش در یک پرونده مشترک به اتهام تجاوز بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.اعدام ۷زندانی در زندانهای تایباد، شیراز، کرمانشاه و همدان
هفت زندانی در زندانهای تایباد، شیراز، کرمانشاه و همدان اعدام شدند. سحرگاه یکشنبه ۱۶دیماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان همدان اعدام شد. وی ابوالفضل آزادی نام داشت. این زندانی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام ۲زندانی در زندان کرمانشاه
بامداد روز چهارشنبه ۱۲ دیماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان دیزلآباد کرمانشاه اعدام شدند. این زندانیان که هر دو اهل کرمانشاه بودند، رضا بختیاری و میثم فرهادی فراشی نام داشتند. میثم فرهادی فراشی، ۲۹ ساله، متاهل واهل هرسین کرمانشاه بود. اتهام هر دو زندانی قتل عنوان شده است.
اعـدام ۳زندانی در زندان عادلآباد شیراز
سه زندانی سحرگاه یکشنبه ۱۶دیماه ۱۴۰۳، در زندان عادلآباد اعـدام شدند. دو تن از زندانیان، سجاد ارزنده، ۴۸ساله و محمدرضا حسینزاده، ۴۴ساله بودند. این دو زندانی در یک پرونده مشترک به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.
یک زندانی به نام امیرمحمد فراهانی اهل اراک نیز در این زندان اعـدام شد. وی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
پیش از این کانون حقوق بشر ایران، خبر اعـدام یک زندانی دیگر در زندان عادلآباد شیراز به نام خلیل عالیزهی را منتشر کرده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان تایبادبامداد روز شنبه ۱۵دیماه یک زندانی در زندان تایباد اعـدام شد. این زندانی رمضان طاهری نام داشت. وی ۳۱ساله واهل الیگودرز بود. وی از ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان سمنان
یک زندانی در زندان سمنان اعـدام شد. این زندانی که ولیالله کمالپور نام داشت، بامداد شنبه ۱۵دیماه ۱۴۰۳ در زندان سمنان اعـدام شد. وی ۴۰ ساله و اهل خوزستان بود و قبل از بازداشت آرایشگر بود. وی ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شد.
اعـدام یک زندانی در زندان عادلآباد شیرازیک زندانی در زندان عادلآباد شیراز اعـدام شد. به گزارش حالوش، حکم اعـدام این زندانی که خلیل عالیزهی(سرگلزهی) نام داشت یکشنبه ۱۶دیماه ۱۴۰۳، درزندان عادلآباد اجرایی شد. خلیل عالیزهی، ۴۵ساله، فرزند محمد عمر، متاهل و دارای ۸ فرزند بود. وی اهل و ساکن زاهدان بود و ۲سال قبل به اتهام مرتبط با مواد مخدر در نیریز بازداشت و به اعـدام محکوم شد.
فاجعه انسانی دیگری در زندان قزلحصار در راه است !!ظهور ماهیت حکومتها در زندان
اعدام ۳زندانی در زندان زنجانسه زندانی در زندان زنجان اعدام شدند. بامداد روز یکشنبه ۹ دیماه ۱۴۰۳، حکم اعدام یک زندانی به نام کریم بهمنی در زندان زنجان اجرایی شد. این زندانی ۳۷ساله، اهل تبریز و پدر یک فرزند خردسال بود. وی پیش از بازداشت در یک معاملات املاک کار میکرد. وی از ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
سحرگاه پنجشنبه ۱۳دیماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان زنجان اعـدام شدند. این دو زندانی مصطفی شاکری وخسرو خدادادی نام داشتند.
مصطفی شاکری، ۵۰ساله، اهل بوشهر بود و از ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
خسرو خدادادی، ۴۳ساله اهل ساری بود که پیش از بازداشت یک تالار عروسی داشت. وی از اوایل ۱۴۰۱ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام این ۳زندانی در رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعـدام یک زندانی در زندان گرگان
سحرگاه چهارشنبه ۱۲دیماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان گرگان اعـدام شد. این زندانی بهروز مهرانی نام داشت. وی ۳۶ساله و اهل گرگان بود و از ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشرمنشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر