--> اعدام ۳زندانی در زندان‌های قزلحصار، سبزوار و کرمان ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۳زندانی در زندان‌های قزلحصار، سبزوار و کرمان

۱۹ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای دی‌ماه تا کنون دست‌کم ۹۰ زندانی اعدام شده‌اند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شده‌اند

کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۳ – سه زندانی در زندان‌های قزلحصار، کرمان و سبزوار اعدام شدند. بامداد  سه‌شنبه ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان سبزوار اعدام شد. این زندانی علیرضا مهرآبادی نام داشت. وی ۲۵ساله و اهل سبزوار بود. وی ۷سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شد.

اعدام یک زندانی در زندان قزلحصار

سحرگاه چهارشنبه ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام سلمان بزرگمهر در زندان قزلحصار کرج اعـدام شد. وی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان  کرمان

بامداد چهارشنبه ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان کرمان اعـدام شد. این زندانی حمید آشنا(نوتی‌زهی) نام داشت. وی ۲۹ساله، متاهل، پدر ۲فرزند، اهل و ساکن زاهدان بود. وی ۵سال پیش به اتهام مرتبط با موادمخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام ۳زندانی در زندان دیزل آباد کرمانشاه

سه زندانی در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه اعـدام شدند. حکم اعـدام این ۳زندانی سه‌شنبه ۱۸دی‌ماه ۱۴۰۳، اجرایی شد. مشخصات این ۳زندانی به شرح زیر است:

مظفر شاهسواری، ۴۵ ساله اهل کرمانشاه که از ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

محمد شهیدی، ۳۷ساله اهل کرمانشاه که از ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اشکان کاظمی، اهل گیلان‌غرب که از ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام ۳زندانی در زندان‌های شیبان اهواز و مهاباد

سه زندانی در زندان‌های شیبان اهواز و مهاباد اعـدام شدند. سحرگاه دوشنبه ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان شیبان اهواز اعـدام شد. این زندانی علی سعدی نام داشت. وی۳۰ ساله و اهل سوسنگرد بود. وی ۱۰سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام ۲زندانی در زندان مهاباد

بامداد دوشنبه ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی به اسامی علی آتین، ۲۸ساله و رضا سیدی، ۴۸ ساله هر دو اهل سردشت در زندان مرکزی مهاباد

اعـدام شدند. این ۲زندانی، ۳سال پیش در یک پرونده مشترک به اتهام تجاوز بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

روش‌های شکنجه در ۲۰۹؛ ویدئوهای افشای زندان اوین – قسمت ششم

زندانی سیاسی پخشان عزیزی، تایید حکم اعـدام توسط دیوان عالی

اعدام ۷زندانی در زندان‌های تایباد، شیراز، کرمانشاه و همدان

هفت زندانی در زندان‌های تایباد، شیراز، کرمانشاه و همدان اعـدام شدند. سحرگاه یک‌شنبه ۱۶دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان همدان اعدام شد. وی ابوالفضل آزادی نام داشت. این زندانی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام ۲زندانی در زندان کرمانشاه

بامداد روز چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه اعدام شدند. این زندانیان که هر دو اهل کرمانشاه بودند، رضا بختیاری و میثم فرهادی فراشی نام داشتند. میثم فرهادی فراشی، ۲۹ ساله، متاهل واهل هرسین کرمانشاه بود. اتهام هر دو زندانی قتل عنوان شده است.

اعـدام ۳زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز

سه زندانی سحرگاه یک‌شنبه ۱۶دی‌ماه ۱۴۰۳، در زندان عادل‌آباد اعـدام شدند. دو تن از زندانیان، سجاد ارزنده، ۴۸ساله و محمدرضا حسین‌زاده، ۴۴ساله بودند. این دو زندانی در یک پرونده مشترک به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

یک زندانی به نام امیرمحمد فراهانی اهل اراک نیز در این زندان اعـدام شد. وی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

پیش از این کانون حقوق بشر ایران، خبر اعـدام یک زندانی دیگر در زندان عادل‌آباد شیراز به نام خلیل عالی‌زهی را منتشر کرده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان تایباد

بامداد روز شنبه ۱۵دی‌ماه یک زندانی در زندان تایباد اعـدام شد. این زندانی رمضان طاهری نام داشت. وی ۳۱ساله واهل الیگودرز بود. وی از ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ