کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

زندانی سیاسی جاسم مقدم، بلاتکلیفی و ادامه بازداشت پس از پایان محکومیت

۲۵ مهر, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


دوران محکومیت زندانی سیاسی جاسم مقدم بابت اتهامات در پرونده اول او به پایان رسیده اما پرونده دوم وی هنوز مورد رسیدگی قرار نگرفته است

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۲۵مهرماه ۱۴۰۳، زندانی سیاسی جاسم مقدم پس از پایان دوران زندان خود همچنان در بلاتکلیفی و بازداشت است. دوران محکومیت وی بابت اتهامات در پرونده اول او به پایان رسیده اما پرونده دوم وی هنوز مورد رسیدگی قرار نگرفته است.

زندانی سیاسی جاسم مقدم در ۲۸مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در اهواز بازداشت شد. وی پس از بازداشت به کلانتری ۳۰متری لشگرآباد اهواز منتقل شد. زندانی سیاسی جاسم مقدم در آنجا تحت شکنجه و بازجویی قرار گرفته و در اثر ضرب و شتم ماموران امنیتی بینی وی شکست و صورت وی از ناحیه چشم و ابرو جراحت برداشت.

زندانی سیاسی جاسم مقدم چندی بعد در دادسرای اهواز بابت اتهام همکاری با رسانه‌های معاند و توهین به خامنه‌ای تفهیم اتهام شد. در ادامه با پرونده‌سازی وزارت اطلاعات وی متهم به محاربه و بغی شده است. جاسم مقدم در حال حاضر بیش از ۲۲ماه است که در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می‌برد. وی هم‌ اکنون به زندان شیبان اهواز منتقل شده است. زندانی سیاسی جاسم مقدم متولد ۱۳۷۴ و ساکن زوویه اهواز است.

اعدام ۳زندانی در زندان‌های قم و قزوین

زندانی سیاسی هاشم خواستار، گزارشی از آخرین وضعیت جسمی در زندان وکیل‌آباد مشهد


نقض قوانین حقوق بشری با بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن زندانی سیاسی

بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن زندانی، یکی از موارد نقض جدی حقوق بشر است که به‌طور مستقیم با اصول و تعهدات بین‌المللی در تضاد است. طبق قوانین حقوق بشری، هر فردی که بازداشت می‌شود، حق دارد در اسرع وقت از دلایل بازداشت خود مطلع شود و به‌طور عادلانه و بدون تأخیر به دادگاه معرفی شود. این حق در ماده ۹ و ۱۴ «میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی» که از اسناد اصلی حقوق بشری سازمان ملل متحد است، به‌روشنی تصریح شده است.

ماده ۹ این میثاق، به‌طور خاص بر حق هر فرد بر آزادی و امنیت شخصی تأکید دارد و اعلام می‌دارد که هیچ‌کس نباید به‌طور خودسرانه بازداشت یا زندانی شود. همچنین، این ماده الزام می‌کند که هر فرد بازداشت‌شده باید به‌سرعت از دلایل بازداشت خود آگاه شود و در اسرع وقت در برابر یک مقام قضایی قرار گیرد تا مشروعیت بازداشت او بررسی شود. نگه داشتن فرد در بازداشت بدون اطلاع از اتهامات و بدون دسترسی به دادگاه، به‌طور مستقیم ماده 9 را نقض می‌کند.

ماده ۱۴نیز بر حق برگزاری یک دادگاه منصفانه تأکید دارد و تصریح می‌کند که هر فردی باید فرصت دفاع از خود را داشته باشد و از یک دادگاه مستقل و بی‌طرف برخوردار باشد. بلاتکلیف نگه داشتن زندانی بدون محاکمه، نه تنها این ماده را نقض می‌کند، بلکه باعث رنج و بی‌عدالتی برای فرد بازداشت‌شده می‌شود.

در نهایت، چنین رفتارهایی نقض آشکار کرامت انسانی و عدالت است و بر اساس اصول بنیادین حقوق بشر، تمامی کشورها موظف به رعایت حقوق افراد بازداشت‌شده و ارائه یک فرآیند قضایی منصفانه و به‌موقع هستند. بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن افراد، به‌ویژه بدون دسترسی به وکیل و دادگاه، تجاوز به حقوق اساسی و خدشه‌دار کردن حاکمیت قانون است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ