۴ آبان, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
خسرو طرفی رئیس زندان شیبان اهواز ۲ زندانی سیاسی حبیب دریس و سالم البوشوکه را احضار کرده و به آنها اعلام کرده که حکم اعدام شما تایید شده و هیچ تخفیف و عفو و بخششی وجود ندارد و در صف اجرای حکم اعدام هستید
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، جمعه ۴ آبانماه ۱۴۰۳، خسرو طرفی رئیس زندان شیبان اهواز، ۲زندانی سیاسی حبیب دریس و سید سالم البوشوکه را تهدید به اعدام کرده است. خسرو طرفی رئیس زندان شیبان اهواز این ۲ زندانی سیاسی را احضار کرده و به آنها اعلام کرده که حکم اعدام شما تایید شده و هیچ تخفیف و عفو و بخششی وجود ندارد و در صف اجرای حکم اعدام هستید.
وی در ادامه به زندانیان گفته: «ابتدا ۴ همپروندهای شما (علی مجدم، معین خنفری، محمدرضا مقدم و سید عدنان موسوی) را برای اجرای حکم به زندان سپیدار منتقل کردیم و نوبت شما نیز خواهد رسید.»
پیش از این در تاریخ ۲۴ مهر ۱۴۰۳، علی مجدم، معین خنفری، محمدرضا مقدم و عنان غبیشاوی ۴زندانی سیاسی که پیش از این در یک پرونده مشترک به اعدام محکوم شده بودند، از زندان شیبان اهواز به سلول های انفرادی زندان سپیدار اهواز منتقل شدند. در حال حاضر وضعیت این ۴زندانی سیاسی نامعلوم است. مقامات زندان سپیدار اهواز به خانواده زندانیان گفتهاند که این زندانیان به زندان شیبان اهواز منتقل شدهاند اما مقامات زندان شیبان اهواز از انتقال این ۴زندانی سیاسی اظهار بیاطلاعی میکنند.روز چهارشنبه ۴اردیبهشت ۱۴۰۳، آخرین جلسه دادگاه زندانی سیاسی علی مجدم و هم پروندهایهای او توسط شعبه کیفری برگزار شد. اتهام علی مجدم و ۵زندانی هم پروندهای وی قتل ۴مأمور امنیتی در خرمشهر و سربندر است. این دادگاه به صورت آنلاین در زندان شیبان اهواز برگزار شد.
اعدام یک زندانی در زندان نورآباد لرستان
پرونده شهرک اکباتان، برگزاری دادگاه در ۱۲آبانماه
پیش از این در روز ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱، شعبه ۴ دادگاه انقلاب اهواز حبیب دریس را به همراه با ۵ زندانی سیاسی علی مجدم، سالم موسوی، محمدرضا مقدم، عدنان موسوی و معین خنفری به اتهام محاربه به اعدام محکوم کرده بود. اما اعلام رسمی این حکم در روز ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۱، توسط سایت قوه قضاییه انجام شد. قاضی ادیبیمهر، رئیس شعبه ۴ دادگاه انقلاب شخصا در زندان شیبان حاضر شده و حکم اعدام ۶زندانی سیاسی عرب علی مجدم فرزند صالح، معين خنفری فرزند صادق، محمدرضا مقدم فرزند محمدعلی، سيدسالم موسوی فرزند خلف، سيدعدنان موسوی فرزند يونس و حبيب دريس فرزند عبدالامير را به طور شفاهی به آنها ابلاغ کرد.
روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۱، خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه ایران به طور رسمی صدور حکم اعدام ۶زندانی سیاسی در استان خوزستان را اعلام کرد.
منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر