--> سولماز حسن زاده محکومیت به یک سال زندان ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

سولماز حسن زاده محکومیت به یک سال زندان

۸ آبان, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


سولماز حسن زاده پیش از این در تاریخ ۹مرداد ۱۴۰۳، به همراه پدرش احمد حسن زاده توسط نیروهای اطلاعاتی بازداشت و به زندان مرکزی ارومیه منتقل شده بودند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، سه‌شنبه ۸آبان‌ماه ۱۴۰۳، سولماز حسن زاده خواهر جانباخته راه آزادی، محمد حسن زاده ، به یک سال زندان محکوم شد. این حکم توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری بوکان به اتهام تبلیغ علیه نظام صادر شده است. سولماز حسن زاده پیش از این در تاریخ ۹مرداد ۱۴۰۳، به همراه پدرش احمد حسن زاده توسط نیروهای اطلاعاتی بازداشت و به زندان مرکزی ارومیه منتقل شده بودند. نیروهای اطلاعاتی در حین بازداشت مادر سولماز حسن زاده به نام دایه عظیمه وی را مورد ضرب و شتم قراردادند. وی به دلیل شدت جراحات در بیمارستان بستری شده بود.

سولماز حسن زاده در تاریخ ۲۳مرداد و پس از ۸ روز اعتصاب غذا در سلول انفرادی با قرار وثیقه ۵۰۰میلیون‌ تومانی آزاد شده بود.

نیروهای اطلاعاتی پیش از این در تاریخ سه‌شنبه ۱۴شهریور ماه ۱۴۰۲، سولماز حسن زاده و پدرش احمد را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرد‌ه‌بودند

جانباخته راه آزادی محمد حسن زاده، ۲۸ ساله اهل بوکان، در روز ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، در جریان تظاهرات سراسری، با ضربات چاقو توسط ماموران امنیتی به قتل رسید.

اجرای حکم قطع عضو ۲برادر زندانی در زندان ارومیه

فیلم تجمع و تظاهرات خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام در چهلمین هفته کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام

بازداشت اعضای خانواده زندانیان سیاسی و جان‌باختگان نقض قوانین حقوق بشر

بازداشت اعضای خانواده زندانیان سیاسی و جان‌باختگان نقض چندین اصل و قوانین حقوق بشری است که در اسناد بین‌المللی مختلف به رسمیت شناخته شده‌اند:

حق آزادی و امنیت شخصی: طبق ماده ۹ از اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ از میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، هر فردی حق آزادی و امنیت شخصی دارد و هیچ‌کس نباید به‌طور خودسرانه بازداشت یا زندانی شود. بازداشت اعضای خانواده زندانیان سیاسی به دلیل ارتباط با آنها نقض این حق است، چرا که این افراد بدون دلیل قانونی بازداشت می‌شوند.

اصل عدم مجازات به دلیل روابط خانوادگی: طبق ماده ۱۶  از اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر اسناد حقوقی بین‌المللی، خانواده به‌عنوان واحد اساسی جامعه تحت حمایت قرار دارد. بازداشت اعضای خانواده زندانیان سیاسی به‌دلیل فعالیت‌های سیاسی یا دیدگاه‌های خویشاوندانشان نقض این اصل است و به نوعی مجازات افراد برای جرایم انجام‌نداده تلقی می‌شود.

اصل منع شکنجه و رفتار غیرانسانی: طبق ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون علیه شکنجه، شکنجه و هرگونه رفتار غیرانسانی یا تحقیرآمیز ممنوع است. بازداشت اعضای خانواده زندانیان سیاسی به منظور فشار وارد آوردن به زندانیان، به‌عنوان نوعی شکنجه روانی و نقض این اصل محسوب می‌شود.

حق دادخواهی منصفانه: طبق ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر، هر فردی حق دارد به‌طور منصفانه و علنی در دادگاهی مستقل و بی‌طرف محاکمه شود. بازداشت اعضای خانواده به دلایل سیاسی معمولاً بدون ارائه شواهد یا محاکمه عادلانه صورت می‌گیرد، که نقض این اصل است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



این بازداشت‌ها در تضاد با این اصول و قوانین بین‌المللی است و به‌عنوان نوعی سرکوب سیاسی و نقض حقوق بشر تلقی می‌شود

اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ