کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

امان جلالی نژاد و مهدی معمار، بازداشت و بلاتکلیفی بیش از ۷ماهه ۲زندانی سیاسی

۲۴ مهر, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


دو زندانی سیاسی امان جلالی نژاد و مهدی معمار در۲۱خرداد ۱۴۰۳، در شعبه ۱۳دادسرای انقلاب اهواز بابت اتهام تبلیغ علیه نظام تفیهم اتهام شده‌‌اند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، سه‌شنبه ۲۴مهرماه ۱۴۰۳، دو زندانی سیاسی امان جلالی نژاد و مهدی معمار با گذشت بیش از ۷ماه از بازداشت همچنان در بلاتکلیفی بسر می‌برند. هفته گذشته یک جلسه آنلاین بازپرسی از امان جلالی نژاد و مهدی معمار برگزار شد. در پیگیری خانواده آنها مسئول دفتر شعبه ۱۳بازپرسی دادسرای انقلاب اهواز به نام کیان‌پور پاسخ مشخصی در خصوص آزادی مشروط این زندانیان نداده است.

امان جلالی نژاد و مهدی معمار در۲۱خرداد ۱۴۰۳، در شعبه ۱۳دادسرای انقلاب اهواز بابت اتهام تبلیغ علیه نظام تفیهم اتهام شده‌‌اند.

زندانی سیاسی امان جلالی نژاد و مهدی معمار هم اکنون در زندان شیبان اهواز زندانی هستند. امان جلالی نژاد به دلیل سطح پایین بهداشت در زندان به بیماری‌های پوستی مبتلا شده است. زندانی سیاسی امان جلالی نژاد همچنین به دلیل شکنجه و شرایط بد زندان،‌ از ناحیه کتف ، گردن و ستون فقرات دچار مشکل شده است اما به دستور مقامات زندانی به وی رسیدگی پزشکی نمی‌شود.

زندانی سیاسی امان جلالی نژاد با توجه به خرابی تجهیزات پزشکی در بهداری زندان و کمبود دارو در داروخانه بایستی به بیمارستان خارج از زندان اعزام شود اما مقامات زندان از این کار جلوگیری می‌کنند.

وضعیت فاجعه بار بهداشتی در زندان مرکزی کرج

اعدام ۸ زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز


دستگیری توسط ماموران امنیتی و اطلاعاتی

امان جلالی‌نژاد در تاریخ بیستم فروردین‌ماه ۱۴۰۳در ورودی شهر اهواز توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. ماموران امنیتی ابتدا وی را به بازداشتگاه امنیتی منتقل کرده و پس از پایان بازجویی به بند قرنطینه زندان شیبان اهواز منتقل کردند. اخیر نیز وی را از بند قرنطینه زندان شیبان اهواز به بند امنیتی این زندان منتقل کردند.

در این مدت امان جلالی نژاد از حق دسترسی به وکیل محروم بوده و حتی با ثبت قرارداد وکالت، وی امکان ملاقات با وکیل خود را ندارد. این اقدام باعث شده که روند ارسال پرونده به دادگاه میسر نباشد.

تمدید قرار بازداشت زندانی سیاسی امان جلالی نژاد بدون تفهیم کامل اتهام غیرقانونی و خلاف قوانین مصرحه در قانون جزا می‌باشد. طبق قانون مقام قضایی موظف است که پیش از صدور یا تمدید قرار بازداشت، علت قانونی آن را به متهم و خانواده وی اعلام کند

امان جلالی نژاد ۳۳ساله، متولد زاهدان و اهل بیرجند است. وی معلم و نقاش شاغل در آموزش و پرورش استان خوزستان و ساکن اهواز است.

مهدی معمار نیز دانشجوی مکانیک اهل اهواز می‌باشد.

بازداشت خودسرانه مصداق نقض حقوق بشر

بـازداشت خودسرانه مصداق نقض حقوق بشر توسط سران حکومت است. در ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده است:

«هیچ‌کس را نباید خودسرانه دستگیر، توقیف یا تبعید کرد.»

جاوید رحمان گزارشگر سابق حقوق بشر در رابطه با ایران، در گزارش خود به تاریخ آبان ۱۴۰۲، به افزایش تعداد بـازداشت‌ها، اعدام‌ها و قتل‌های خودسرانه از سوی نیروهای امنیتی اشاره کرد. وی همچنین به اقدامات سران حکومت در سرکوب مخالفان اشاره کرد. سران حکومت برای ساکت کردن مخالفان از جمله وکلا ، مدافعان حقوق بشر و تمامی افرادی که حقوق بنیادی خود را طلب می‌کنند، از تهدید، زندان و… استفاده می‌کنند. حکومت ایران در بـازداشت شهروندان هیچ محدودیتی برای خود قائل نیست.

زندانی کردن بیماران و رسیدگی نکردن به بیماری‌های آنها ، نقض آشکار اصول بنیادین منشور جهانی حقوق بشر است. این عمل نه تنها خلاف اصول انسانی و اخلاقی است، بلکه با بسیاری از مواد این منشور نیز مغایرت دارد.

برخی از مهم‌ترین موادی که با این عمل نقض می‌شوند، عبارتند از:

حق حیات (ماده ۳): این ماده به صراحت بیان می‌کند که هر فرد حق زندگی دارد. زندانی کردن بیمار به ویژه در شرایطی که دسترسی به مراقبت‌های پزشکی مناسب وجود نداشته باشد، این حق بنیادین را نقض می‌کند.

منع شکنجه و رفتار غیرانسانی (ماده ۵):

این ماده هرگونه شکنجه یا رفتار یا مجازات بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز را ممنوع می‌کند. زندانی کردن بیمار در شرایط نامناسب و بدون دسترسی به مراقبت‌های پزشکی، می‌تواند نوعی شکنجه یا رفتار غیرانسانی محسوب شود.

اصل برابری (ماده ۷): این ماده بیان می‌کند که همه افراد برابر قانونند و حق دارند بدون تبعیض از حمایت برابر قانون برخوردار شوند. زندانی کردن بیمار به دلیل بیماری او، نوعی تبعیض محسوب می‌شود.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک


اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ