۲ آبان, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
اعـدام زندانیان در مهرماه افزایش چشمگیری داشت. در ا ین ماه آمار زندانیان اعدام شده به دستکم ۱۴۹ زندانی رسید
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، سحرگاه چهارشنبه ۲آبانماه ۱۴۰۳، چهار زندانی در زندان مرکزی کرج اعدام شدند. اتهام این افراد افساد فیالارض با تهیه و توزیع مشروبات الکلی بوده است. خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه، هویت این ۴زندانی را مشخص نکرده است.
اعدام ۲زندانی در زندانهای شیراز و قروه
دو زندانی در زندانهای قروه و شیراز اعدام شدند. یک زندانی به نام سلمان آقایی در زندان شیراز اعدام شد. این زندانی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. سلمان آقایی، ۳۳ساله، پدر یک فرزند و پیش از دستگیری سرایدار یک مدرسه بود.اعدام یک زندانی در زندان قروه
یک زندانی به نام مهدی چراغی در زندان قروه اعدام شد. این زندانی ۷سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. مهدی چراغی هنگام اعدام ۳۴ساله بود.
۳زندانی در زندان قم اعدام شدهاند. بامداد شنبه ۱۷شهریورماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان قم اعدام شد.ا ین زندانی میلاد بادینلو نام داشت. وی پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. سحرگاه پنجشنبه ۱۹مهرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان قم اعدام شدند. هویت یکی از زندانیان شاهین دهقانی بود. زندانی دوم یک تبعه افغانستان بود که از هویت وی اطلاعی در دست نیست.
اعـدام ۵زندانی در زندانهای اصفهان، ملایر و جیرفت
پنج زندانی در زندانهای اصفهان، ملایر و جیرفت اعـدام شدند. سحرگاه دوشنبه ۳۰مهرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان جیرفت اعـدام شد. یکی از زندانیان اعـدام شده، حمید چترسیمابه(سابکی) نام داشت. اتهام این زندانی قتل یک مامور نیروی انتظامی بوده است. وی به همراه محمود بامری در ۱۳۹۷، به اتهام قتل یک مامور نیروی انتظامی بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
پیش از این خانواده این زندانی با پرداخت دیه رضایت خانواده مقتول را به دست آورده بودند اما مقامات قضایی هر دو زندانی را اعـدام کردند. حمید بامری، روز پنجشنبه ۲۶مهرماه ۱۴۰۳ اعـدام شده بود.
حمید چترسیمابه(سابکی)، ۴۰ساله، فرزند عباس، متاهل دارای ۳فرزند، اهل و ساکن گلدشت از توابع جازموریان بود.
زندانی اعـدام شده دیگرمحمد فرهادزاده نام داشت وی پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
سحرگاه پنجشنبه ۲۶مهرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان دستگرد اصفهان اعـدام شدند. اسامی این زندانیان عبارتنداز: محمدرضا مهجور و محمد عشوری.
محمدرضا مهجور پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
محمد عشوری نیز ۶سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. محمد عشوری، ۳۲ساله و اهل روستای مرنجان از توابع نورآباد ممسنی بود.
اعـدام این زندانیان تا کنون در رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعـدام یک زندانی در زندان ملایر
سحرگاه یکشنبه ۲۹مهرماه یک زندانی در زندان ملایر اعـدام شد. این زندانی محمد صابری نام دارد. وی ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
انتقال زندانی سیاسی مریم اکبری منفرد به زندان قرچک ورامین
اعدام ۲زندانی در زندانهای قروه و شیراز
۶زندانی در زندانهای تبریز و رشت اعـدام شدند. بامداد روز شنبه ۲۸مهرماه ۱۴۰۳، دو مرد در زندان مرکزی تبریز اعدام شدند. این دو زندانی بهزاد غفاری، ۴۰ ساله و جواد ابراهیمی، ۳۵ساله بودند. اتهام آنها مرتبط با مواد مخدر بود. آنها در یک پرونده مشترک به اعـدام محکوم شده بودند.
سحرگاه یکشنبه ۲۹مهرماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان مرکزی تبریز اعـدام شدند. این ۳زندانی حسن یوسفی، سیامک مولایی و محمد امین نورافکن نام داشتند. سیامک مولایی و حسن یوسفی دریک پرونده مشترک از ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند. محمد امین نورافکن نیز از ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی متاهل و پدر یک فرزند خردسال بود.
احراز هویت زن اعـدامی در زندان تبریز
یک زن که در زندان تبریز اعـدام شد احراز هویت شد. وی نسترن فیروزی نام دارد. در خبرهای قبلی تنها نام وی که نسترن بود مشخص شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان رشت
یک زندانی در زندان لاکان رشت اعـدام شد. این زندانی رضا عباسی نام داشت. وی ۲۹ ساله و اهل رشت بود. رضا عباسی در یک نزاع دستهجمعی به اتهام قتل بازداشت و اعـدام محکوم شده بود. حکم اعـدام این زندانی روز شنبه ۲۸مهرماه ۱۴۰۳، در زندان لاکان رشت اجرایی شد.
منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر