--> اعدام ۳زندانی در زندان اصفهان و انتقال یک زندانی به سلول انفرادی در زندان قم ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۳زندانی در زندان اصفهان و انتقال یک زندانی به سلول انفرادی در زندان قم

۱۰ آبان, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای آبان‌ماه تا کنون دستکم ۴۲ زندانی اعدام شده‌اند. به این ترتیب روزانه بیش از ۴زندانی در روز اعدام شده‌اند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۱۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان اصفهان اعدام شدند.

بامداد روز چهارشنبه ۱۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی اصفهان اعدام شد. این زندانی رضا بید‌آبادی (دوقلی) نام داشت. وی به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

بامداد دوشنبه ۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی به اسامی امیر جهاندار و کوروش صالحیان در زندان مرکزی اصفهان اعدام شدند. کورش صالحیان ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. امیر جهاندار اهل کازرون بود. وی ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. وی دارای یک فرزند خردسال بود.

خبر اعدام این زندانیان تا کنون از رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

انتقال یک زندانی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام

بامداد روز پنج‌شنبه ۱۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳،‌ یک زندانی در زندان قم جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده است. این زندانی علی قلی‌بیگی نام دارد و ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود


اعدام ۳زندانی در زندان‌های سپیدار اهواز و مرکزی کرج

چهارشنبه ۹ آبان‌ماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان‌های مرکزی کرج و سپیدار اهواز اعدام شدند. سحرگاه سه‌شنبه ۸آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان سپیدار اهواز اعدام شد. این زندانی سردار صفرپور(حبیبی) نام داشت. وی سال گذشته به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

سردارصفرپور(حبیبی)۳۶ساله و ساکن اهواز بود.

اعـدام ۲زندانی در زندان مرکزی کرج

بامداد روز سه‌شنبه ۸آبان‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان مرکزی کرج اعـدام شدند. این ۲زندانی محمدندای و اکبر خرم‌تاج نام داشتند. این زندانیان پیش از این به اتهام مرتبط با موادمخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

پیش از این کانون حقوق بشر ایران اسامی ۳زندانی دیگر که در روز سه‌شنبه ۸‌آبان ۱۴۰۳، در زندان مرکزی کرج اعـدام شده بودند را منتشر کرده بود.

این ۳زندانی عبارت بودند از: اکبر اخایر، اکبر خلیلی و علی کرمی.

خبر اعـدام این زندانیان تا کنون از رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.


اعـدام ۵زندانی در زندان‌های قزلحصار و جیرفت

سحرگاه چهارشنبه ۹‌آبان‌ماه ۱۴۰۳، پنج زندانی در زندان قزلحصار و جیرفت اعـدام شدند. اسامی زندانیانی که در زندان قزلحصار اعـدام شده‌اند عبارتند از: مصطفی غلام‌زاده، محمد جلالی، سامان انبری و یک تبعه افغانستان به نام عبدالله تاجیک.

پیش از این مصطفی غلام‌زاده و عبدالله تاجیک به اتهام مرتبط با مواد مخدر و محمد جلالی و سامان انبری به اتهام محاربه از طریق سرقت مسلحانه بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

اعـدام یک زندانی در زندان جیرفت

بامداد چهارشنبه ۹‌آبان ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان جیرفت اعـدام شد. این زندانی احمد سالاری نام داشت وی ۱۰سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود


اعـدام یک زندانی در زندان اصفهان

چهارشنبه ۹آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان اصفهان اعـدام شد. این زندانی حسن صابری نام داشت. وی ۵سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.  حکم اعـدام این زندانی سحرگاه دوشنبه ۷‌آبان در زندان مرکزی اصفهان اجرایی شد.

خبر اعـدام این زندانی تا کنون از رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

خبر اعـدام این زندانی در رسانه‌های داخلی و سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

تحقیر و توهین به زندانیان سیاسی در زندان مرکزی کرج توسط افسر نگهبان زندان

احضار ۳فعال صنفی معلمان در استان خوزستان به دادگاه انقلاب


اعدام ۳زندانی در زندان مرکزی کرج

سه زندانی در زندان مرکزی کرج اعـدام شدند. صبح روز سه شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳، حکم اعـدام ۳زندانی با اسامی اکبر اخایر، اکبر خلیلی و علی کرمی در زندان مرکزی کرج اجرا شد.

این ۳زندانی روز ۶ آبان برای اجرای حکم اعـدام به سلول های انفرادی این زندان منتقل شده بودند.

روز ۷آبان خانواده های این ۳ زندانی برای آخرین دیدار با عزیزانشان به زندان فراخوانده شده و آخرین ملاقات انجام شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان شیبان اهواز

سحرگاه دوشنبه ۷مهرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان شیبان اهواز اعـدام شد. این زندانی محمدجواد احمدیان نام داشت. وی ۳۴ساله و اهل پلدختر بود. وی سال ۱۳۹۹ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شد.

خبر اعـدام این زندانی در رسانه‌های داخلی و سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعـدام ۶زندانی در زندان‌های مراغه، دزفول و زنجان

شش زندانی در زندان‌های مراغه، دزفول و زنجان اعـدام شدند. سحرگاه دوشنبه ۳۰مهرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان مراغه اعـدام شدند. این ۲زندانی حسن درستکار و سلیمان ملکی‌نژاد نام داشتند. حسن درستکار از ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. سلیمان ملکی‌نژاد ۳۵ساله اهل شبستر، از ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام ۲زندانی در زندان زنجان

سحرگاه یک‌شنبه ۶آبان‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان زنجان اعـدام شدند. یکی از زندانیان اعـدام شده طاهر گنج‌خانلو ۴۰ ساله اهل زرین‌آباد زنجان می‌باشد. وی پرسنل نیروی انتظامی بود که شهریور ماه ۱۴۰۲ مدیر حوزه علمیه امام صادق زنجان را به قتل رسانده بود.

زندانی دوم محمدرضا نعمتی ۳۱ساله اهل شهر طارم بود که به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام ۲زندانی در زندان دزفول

سحرگاه یک‌شنبه ۶آبان‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان دزفول اعـدام شدند. این ۲زندانی خالد چناری ۳۰ساله و عبدالنبی کلانی ۲۶ساله می‌باشند. این ۲زندانی ۳سال پیش در یک پرونده مشترک به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

اعـدام یک زندانی در زندان بیرجند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران یک‌شنبه ۶آبان ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی بیرجند اعـدام شد. به گفته حال‌وش، این زندانی اسماعیل شه‌بخش نام داشت. وی ۴۷ساله ، متاهل و دارای فرزند ، اهل زاهدان و به رحیم‌داد براهویی زیرکاری معروف بود. وی در خرداد ۱۴۰۰ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی پیش از این به دلیل بیماری قلبی تحت عمل آنژیوگرافی قرار گرفته بود و مدت‌ها تحت درمان بود.

مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ