--> اعدام یک جوان به اتهام قتل ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام یک جوان به اتهام قتل

۵ آبان, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای آبان‌ماه تا کنون دستکم ۱۸ زندانی اعدام شده‌اند. به این ترتیب روند اعدام‌ها در این ماه نسبت به مهرماه نیز افزایشی بوده است

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، شنبه ۵آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام علیرضا اعدام شد. به گزارش رکنا این یک مرد جوان به نام علیرضا به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهران حکم  اعدام این زندانی را در تاریخ ۲۴مردادماه ۱۴۰۱، صادر کرده بود

خبرگزاری رکنا به زمان و زندان محل اعدام این جوان اشاره‌ای نکرده است.

اعـدام یک زندانی در زندان بیرجند

یک زندانی در زندان بیرجند اعـدام شد. این زندانی که منصور حدادی نام داشت اهل و ساکن شهرستان زابل بود. وی روز سه‌شنبه اول آبان‌ماه ۱۴۰۳، در زندان مرکزی بیرجند اعـدام شد. منصور حدادی، بدون اطلاع و ملاقات آخر با خانواده اعـدام شده بود. وی پیشتر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.


اعـدام یک زندانی در نورآباد لرستان

یک زندانی در زندان نور‌آباد لرستان  اعـدام شد. این زندانی عبدل نظری نام داشت. حکم اعـدام  وی سحرگاه ۲۴مهرماه ۱۴۰۳،‌ در زندان نور‌آ‌باد لرستان اجرایی شد. وی ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

خبر اعـدام این زندانی تا کنون از رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعـدام ۵زندانی در زندان‌های ملایر، قم و زنجان

پنج زندانی در زندان‌های ملایر، قم و زنجان اعـدام شدند. بامداد چهارشنبه دوم آبان‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان مرکزی قم اعـدام شدند. اسامی این زندانیان عبارتند از: ایوب سنگر و عبدالرقیب مالکی. این دو زندانی تبعه افغانستان بودند که به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

اعـدام ۲زندانی در زندان مرکزی زنجان

بامداد چهارشنبه ۲آبان‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان مرکزی زنجان اعـدام شدند. این دو زندانی محمدرضا حاجی‌خانی ۲۷ ساله و مهران سلطانی ۳۰ ساله بودند. اتهام این دو زندانی قتل بوده است.

اعـدام یک زندانی در زندان ملایر

سحرگاه  سه‌شنبه اول آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان ملایر اعـدام شد. این زندانی شاهین دهقانی می‌باشد. این زندانی پیشتر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

خبر اعـدام این ۵زندانی تا کنون از رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.


اعـدام ۶زندانی در زندان‌‌های قزلحصار و گرگان

سحرگاه چهارشنبه ۲آبان‌ماه ۱۴۰۳، شش زندانی در زندان‌های قزلحصار و گرگان اعـدام شدند. پنج زندانی اعـدام شده در زندان قزلحصار عبارتند از : سلام باباخان جعفری، محمد کوشکی، آرمان ناصرزاده و دو تبعه افغانستان است که هویت آنها مشخص نمی‌باشد.

سلام باباخان جعفری و محمد کوشکی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند. آرمان ناصرزاده، ۱۰سال پیش به اتهام قتل بازداشت  و سرانجام اعـدام شد. ۲تبعه افغانستان نیز که هویت آنها مشخص نیست به اتهام قتل و تجاوز اعـدام شده‌اند

اعـدام یک زندانی در زندان گرگان

سحرگاه چهارشنبه ۲آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی گرگان اعـدام شد. این زندانی آرمین آقچلی نام داشت وی سال ۱۳۹۸ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

زندانی سیاسی مهدی محمدی، رد اعاده دادرسی توسط دیوان عالی

سرنوشت نامعلوم ۴زندانی سیاسی محکوم به اعدام

اعـدام ۴زندانی در زندان مرکزی کرج

سحرگاه چهارشنبه ۲آبان‌ماه ۱۴۰۳، چهار زندانی در زندان مرکزی کرج اعـدام شدند. اتهام این افراد افساد فی‌الارض با تهیه و توزیع مشروبات الکلی بوده است. خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه،  هویت این ۴زندانی را مشخص نکرده است.


اعدام ۲زندانی در زندان‌های شیراز و قروه

دو زندانی در زندان‌های قروه و شیراز اعدام شدند. یک زندانی به نام سلمان آقایی در زندان شیراز اعدام شد. این زندانی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. سلمان آقایی، ۳۳ساله، پدر یک فرزند و پیش از دستگیری سرایدار یک مدرسه بود.

اعدام یک زندانی در زندان قروه

یک زندانی به نام مهدی چراغی در زندان قروه اعـدام شد. این زندانی ۷سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. مهدی چراغی هنگام اعـدام ۳۴ساله بود.


مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ