۱۳ دی, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
زندانی سیاسی محمد حسنی، توسط عوامل و مسئولین زندان مرکزی کرج، به صورت تنبیهی به بند ۱۶ این زندان که تازه ساز و فاقد تلفن برای ارتباط با خانواده است، منتقل شده است
کانون حقوق بشر ایران، ۱۳ دیماه ۱۴۰۳ – زندانی سیاسی محمد حسنی در آستانه ششمین سال زندان خود به بند ۱۶ زندان مرکزی کرج منتقل شده و بدون ارتباط با خانواده است. این زندانی سیاسی این مدت حبس را بدون یک روز مرخصی گذرانیده است.
بنا بر گزارشهای رسیده زندانی سیاسی محمد حسنی، توسط عوامل و مسئولین زندان مرکزی کرج، به صورت تنبیهی به بند ۱۶ این زندان که تازه ساز و فاقد تلفن برای ارتباط با خانواده است، منتقل شده است.
این زندانی سیاسی طی روزهای گذشته، با خانواده تماس نداشته و از دسترسی به تلفن محروم مانده است. این امر موجب نگرانی خانواده زندانی سیاسی محمد حسنی نسبت به وضعیت فرزندشان شده است.
بنا به اخبار منابع مطلع زندانی سیاسی محمد حسنی بارها توسط رییس زندان مرکزی کرج تهدید شده بود که بدلیل انتقال خبرهای مربوط به زندان مثل الودگی و قطعی آب و مشکل تلفن زندان که از حقوق اولیه زندانیان است به خارج از زندان و شکایت از وضعیت زندان به خانواده، به انفرادی و یا جای نامعلوم منتقل خواهد شد.
چنین اقدام سرکوبگرانهای علیه زندانیان، فشار مضاعف بر زندانیان و خانواده آنان به شمار میرود و در ردیف نقض اولیه ترین حقوق زندانیان است.
درباره زندانی سیاسی محمد حسنیزندانی سیاسی محمد حسنی۳۳ ساله، ساکن کرج و اهل سنقر است. او که دانشجوی کارشناسی ارشد است، در دی ماه سال ۹۸ بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفت. وی طی زمان بازداشت و بازجویی به شدت مورد شکنجه قرار گرفت.
اتهام زندانی سیاسی محمد حسنی، «هواداری از مجاهدین»، «تبلیغ علیه نظام» و «تخریب اموال عمومی» عنوان شده است. وی در دادگاهی به ریاست قاضی آصفالحسینی به ۱۲سال زندان محکوم شد که ۶ سال آن قابل اجراست. پیش از این به وی حکم ۶سال زندان ابلاغ شده بود.
اما در شهریور ۱۴۰۳، محکومیت این زندانی سیاسی به دستور وزارت اطلاعات افزایش یافت. به وی ابلاغ شد که وزارت اطلاعات از تجمیع پرونده او جلوگیری کرده و وی باید ۱۲ سال زندان را تحمل کند. وزارت اطلاعات همچنین در صدد پروندهسازی برای زندانی سیاسی محمد حسنی است که به محکومیت وی ۸ سال زندان اضافه کند.
زندانی سیاسی محمد حسنی در شروع ششمین سال زندان است. او از سال ۱۳۹۸ تا کنون بدون یک روز مرخصی در زندان مرکزی کرج در بازداشت به سر میبرد.
اما با گذشت ۳سال از صدور حکم به دلیل فشار وزارت اطلاعات از تجمیع احکام ممانعت به عمل آمده و وی باید ۱۲ سال زندان را تحمل کند. وزارت اطلاعات همچنین در صدد پروندهسازی برای زندانی سیاسی محمد حسنی است که به محکومیت وی ۸ سال زندان اضافه کند.
اعدام ۹زندانی در زندانهای قزلحصار کرج، دزفول و ملایر
اعدام ۸ زندانی در زندانهای یاسوج، بندرعباس، قزلحصار کرج و قزوین
محرومیت زندانی سیاسی محمد حسنی از تماس تلفنی و ملاقات حضوری، نقض قوانین بینالمللی بشردوستانهمحرومیت زندانی سیاسی محمد حسنی، از تماس تلفنی و ملاقات حضوری با خانوادهاش، مغایر با چندین ماده از قوانین و اسناد حقوق بشری بینالمللی است. این موارد به شرح زیر هستند:
ماده 10 میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR)
رفتار انسانی با زندانیان: این ماده تأکید میکند که تمامی افرادی که از آزادیشان محروم شدهاند، باید با انسانیت و احترام به حیثیت ذاتی انسانی خود رفتار شود. ارتباط زندانیان با خانواده و دنیای بیرون یکی از موارد اساسی برای تضمین رفتار انسانی با آنهاست.
قوانین حداقل استاندارد رفتار با زندانیان سازمان ملل متحد (قوانین نلسون ماندلا)
قاعده ۵۸: این قاعده تأکید میکند که زندانیان باید حق ارتباط با خانواده و دوستانشان را از طریق نامهنگاری و تماسهای تلفنی منظم داشته باشند. همچنین، تماس حضوری با خانوادهها باید تا حد ممکن تسهیل شود. محرومیت از این حقوق نقض صریح این قواعد است.
قاعده ۴۳: این قاعده تصریح میکند که انزوای انضباطی نباید شامل ممنوعیت کامل از تماس با خانواده باشد.
ماده ۳۷ کنوانسیون حقوق کودک (CRC)
حفظ ارتباط با خانواده: این ماده که درباره رفتار با کودکان در بازداشت است، تصریح میکند که هر کودک محروم از آزادی باید بتواند بهطور منظم با خانوادهاش، چه از طریق ملاقات و چه از طریق مکاتبه، در تماس باشد. این اصل را میتوان به زندانیان بالغ نیز تعمیم داد، زیرا اصول انسانی در برخورد با افراد در حبس باید رعایت شود.
ماده ۱۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر (UDHR)
حق حریم خصوصی، خانوادگی: این ماده از UDHR به حق حریم خصوصی، خانوادگی و مکاتبات اشاره دارد و هرگونه دخالت خودسرانه در این موارد را ممنوع میکند. محرومیت زندانی از ارتباط با خانواده نقض این حق است.
ماده ۷ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR)
ممنوعیت شکنجه و رفتارهای غیرانسانی: هر نوع رفتار یا مجازات غیرانسانی یا تحقیرآمیز ممنوع است. عدم دسترسی به تماس و ملاقات با خانواده میتواند نوعی شکنجه روانی تلقی شود.
این مقررات حقوق بشری بر لزوم احترام به کرامت انسانی و حق زندانیان برای حفظ ارتباط با خانواده و دوستانشان تأکید دارد. محرومیت زندانیان از این حقوق، نقض آشکار این اصول اساسی است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر