--> اعدام ۹زندانی در زندان‌های قزلحصار کرج، دزفول و ملایر ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۹زندانی در زندان‌های قزلحصار کرج، دزفول و ملایر

۱۳ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای دی‌ماه تا کنون دست‌کم  ۶۳ زندانی اعدام شده‌اند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شده‌اند

کانون حقوق بشر ایران، پنج‌شنبه ۱۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ –  نه زندانی در زندان‌های قزلحصار کرج، دزفول و ملایر اعدام شدند. سحرگاه سه‌شنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی درزندان دزفول اعدام شد. این زندانی یاور عبدلی نام داشت. وی پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان ملایر

سحرگاه چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان ملایر اعدام شد. این زندانی محمد شفیع موسوی نام داشت. وی ۵۲ ساله بود و ۶سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

افزایش آمار زندانیان اعدام شده در زندان قزلحصار کرج به ۱۰ تن

سحرگاه چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۳، ۱۰ زندانی در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند. کانون حقوق بشر ایران پیش از این هویت ۳تن از آنها را منتشر کرد. هویت ۲تن از زندانیان اعدام شده عبارتند از:

محمد حسین محمدی فر، وی متاهل و پدر ۲فرزند بود. وی تا چند روز قبل از اجرای حکم در بازداشتگاه وزارت اطلاعات در زندان اوین موسوم به بند ۲۰۹ زندانی بود. جزییات بیشتر در رابطه با وضعیت این زندانی در دست بررسی است. اتهام وی در ارتباط با مواد مخدر عنوان شده است.

دومین زندانی اعدام شده با نام پاشا(فامیل نامشخص) تبعه افغانستان بود که به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.ع

اعدام ۸زندانی در زندان‌های بندرعباس، یاسوج، قزوین و قزلحصار کرج

هشت زندانی در زندان‌های بندرعباس، یاسوج، قزوین و قزلحصار کرج اعدام شدند. سحرگاه یکشنبه ۲دی‌ماه ۱۴۰۳ یک زندانی به نام علی رضایی در زندان چوبیندر قزوین اعدام شد.وی ۴۲ساله بود و ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام ۳زندانی در زندان قزلحصار

به گفته خبرگزاری رکنا، سحرگاه چهارشنبه ۱۲دی ماه ۳زندانی در زندان قزلحصار کرج اعـدام شدند. یکی از زندانیان ارشیا نام داشت. وی متولد دهه ۸۰ بود که به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

دومین زندانی اعـدام شده یک تبعه افغانستان است که به اتهام قتل در یک نزاع خیابانی به اعـدام محکوم شده بود.

سومین زندانی اعـدام شده نیز که هویت وی مشخص نیست در سال ۱۴۰۱ به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان یاسوج

بامداد چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان یاسوج اعـدام شد. این زندانی که پژمان مسعودی کوشک نام داشت به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی ۲۵ساله بود.

اعـدام ۳زندانی در زندان بندرعباس

سحرگاه چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان بندرعباس اعـدام شدند. هویت یکی از زندانیان اعـدام شده، هدایت قاسمی است. وی اهل و ساکن بخش رودخانه از توابع شهرستان رودان بود. از هویت ۲زندانی اعـدام شده دیگر اطلاعی در دست نیست. این دو زندانی تبعه افغانستان بودند. اتهام هر ۳زندانی در ارتباط با مواد مخدر بوده است. اعـدام ۲زندانی تبعه افغانستان بدون اطلاع به خانواده و انجام ملاقات آخر انجام شده است

اعـدام ۲زندانی در زندان اصفهان

دو زندانی در زندان اصفهان اعـدام شدند. بامداد روز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان اصفهان اعـدام شدند. اسامی این زندانیان عبارتند از: آیت پورمنصوری و بابک شوقی.

آیت پورمنصوری، ۳۲ ساله، اهل دزفول و پدر یک فرزند بود. وی از ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

بابک شوقی نیز، ۳۵ساله و اهل قزوین بود. وی نیز ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

به این ترتیب آمار زندانیان اعـدام شده در زندان اصفهان در روز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۳، به چهار زندانی افزایش یافت. پیش از این کانون حقوق بشر ایران، اسامی دو تن از زندانیان اعـدام شده در روز دوشنبه را که احمد براهویی و کوروس نارویی نام داشتند را منتشر کرده بود.

اعـدام ۸ زندانی در زندان‌های یاسوج، بندرعباس، قزلحصار کرج و قزوین

تینا دلجو، پرونده‌های پیاپی برای ادامه بازداشت و فشارهای سیاسی

اعدام ۳زندانی در زندان‌های رشت و الیگودرز

سه زندانی در زندان‌های لاکان رشت و الیگودرز اعـدام شدند. سحرگاه روز چهارشنبه ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام محمدجواد گودرزی در زندان الیگودرز اعـدام شد. وی پیش‌تر به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام ۲زندانی در زندان لاکان رشت

بامداد روز شنبه اول  دی‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان لاکان رشت اعـدام شدند. اسامی این ۲زندانی عبارتند از: فتاح محمودی و اسماعیل میرزایی. هر دو زندانی اهل کرمانشاه بوده و به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ