۱۸ دی, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
شامگاه دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳، میلاد بحری، عکاس و خبرنگار اهل شهر شادگان توسط مأموران اداره اطلاعات بازداشت شد. او حین بازداشت جلوی چشمان خانواده اش مورد ضرب و شتم قرار گرفت
کانون حقوق بشر ایران، سهشنبه ۱۸ دیماه ۱۴۰۳ – نیروهای امنیتی در ادامه بازداشت شهروندان در اهواز و سایر شهرهای استان خوزستان، عکاس و خبرنگار اهل شادگان میلاد بحری را بازداشت کردند.
شامگاه دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳، میلاد بحری، عکاس و خبرنگار اهل شهر شادگان توسط مأموران اداره اطلاعات بازداشت شد. او حین بازداشت جلوی چشمان خانواده اش مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
میلاد بحری پیشتر نیز سابقه بازداشت و حبس داشته است. از علت بازداشت جدید این خبرنگار مشخص نشده است.
پیش از وی چندین تن از جوانان اهوازی توسط ماموران امنیتی بازداشت و به نقاط نامعلومی منتقل شدهاند.
موج بازداشتهای اخیر در اهواز و حومه
طبق گزارشهای رسیده، در روزهای اخیر بازداشتهای گستردهای در اهواز و شهرهای اطراف رخ داده است. این بازداشتها شامل تعدادی از شهروندان اهوازی می باشد که بسیاری از این افراد سابقه بازداشت یا حبس داشتهاند.
مأموران اداره اطلاعات پیش از بازداشت با برخی از این افراد تماس گرفته و آنها را تهدید کرده بودند. بر اساس همین گزارش همچنین تعدادی از فعالان فضای مجازی در این شهر نیز تحت تهدید یا احضار قرار گرفتهاند.
اسامی برخی از بازداشتشدگان اخیر در اهوازاز جمله افرادی که در این بازداشتها دستگیر شدهاند میتوان به سعید اسماعیل، مصطفی هلیچی، رضا حزباوی، صادق منصوری، منصور جاسمی، احمد جلالی، حسین سعیدی، سعید فلاحی، احمد خالدی، ایوب طرفی، یوسف ساعدی، محمد عیاشی و علی سواری (فرزند جبار) اشاره کرد.
هنوز اطلاعات دقیقی از محل نگهداری یا وضعیت جسمانی بیشتر این افراد منتشر نشده است.
بازداشت سعید اسماعیل، نویسنده و پژوهشگر اهوازی در اهواز
انتقال مصطفی هلیچی و رضا حزباوی، به زندان شیبان اهواز
نقض قوانین حقوق بشری با بازداشت خودسرانه میلاد بحری و دیگر جوانان اهوازیبازداشتهای خودسرانه میلاد بحری و دیگر جوانان اهوازی، بدون حکم قضایی معتبر، دلایل قانونی، یا رعایت حقوق متهم صورت گرفته است که با چندین قانون و اصول حقوق بشری مغایرت دارند. این اصول به صورت جهانی به رسمیت شناخته شدهاند و در اسناد مختلف بینالمللی منعکس شدهاند:
اعلامیه جهانی حقوق بشر (UDHR):
ماده 9: «هیچکس نباید در معرض دستگیری، بازداشت یا تبعید خودسرانه قرار گیرد.» این ماده بهوضوح بازداشتهای بدون دلیل قانونی را محکوم میکند.
میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR):
ماده 9: «هر فردی حق دارد از آزادی و امنیت شخصی برخوردار باشد. هیچکس نباید خودسرانه دستگیر یا بازداشت شود.» همچنین، این ماده تأکید دارد که در صورت بازداشت، فرد باید بدون تأخیر به دلایل بازداشت آگاه شود و به دادگاه ارائه گردد تا حق اعتراض به قانونی بودن بازداشت را داشته باشد.
کنوانسیون منع شکنجه و سایر رفتارها یا مجازاتهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز (CAT):
بازداشتهای خودسرانه، بهویژه اگر همراه با شکنجه یا رفتارهای غیرانسانی باشد، به وضوح با این کنوانسیون مغایرت دارد.
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا):
این قواعد بر اصول رفتار انسانی با بازداشتشدگان و احترام به کرامت انسانی آنها تأکید دارد و بازداشتهای غیرقانونی با این اصول در تضاد است.
بازداشتهای خودسرانه بهطور مکرر توسط نهادهای حقوق بشری جهانی مانند سازمان ملل متحد و سازمانهای غیردولتی محکوم شده و بسیاری از این نهادها از دولتها خواستهاند تا از چنین اقداماتی اجتناب کنند و به حقوق اولیه افراد احترام بگذارند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر