--> بازداشت سعید اسماعیل، نویسنده و پژوهشگر اهوازی در اهواز ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

بازداشت سعید اسماعیل، نویسنده و پژوهشگر اهوازی در اهواز

۱۸ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


روز دوشنبه، ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳، نیروهای امنیتی با محاصره منزل سعید اسماعیل، نویسنده و پژوهشگر برجسته عرب در اهواز، او را بازداشت کردند

کانون حقوق بشر ایران، ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ – سعید اسماعیل نویسنده اهوازی توسط نیروهای امنیتی در اهواز بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد.روز دوشنبه، ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳، نیروهای امنیتی با محاصره منزل سعید اسماعیل، نویسنده و پژوهشگر برجسته عرب در اهواز، او را بازداشت کردند. این نویسنده ۳۳ساله که دارای مدرک فوق‌لیسانس ادبیات عرب است و در محله کوی علوی (حی الثوره) اهواز زندگی می‌کند، پس از ضبط تلفن همراه و کامپیوترش به مکان نامعلومی منتقل شد.

از اتهام و علت بازداشت وی و همچنین نیروهای بازداشت کننده اطلاع دقیقی در دست نیست. تلاش‌های خانواه وی برای یافتن محل بازداشت وی تا کنون به نتیجه‌ای نرسیده است.

سعید اسماعیل تاکنون پنج کتاب داستان کوتاه برای کودکان و یک پژوهش درباره زندگی‌نامه شاعر فقید اهوازی، هاشم بن حردان دورقی، منتشر کرده است. او همچنین سردبیر بخش عربی مجله دوزبانه نوابت بوده و پژوهش‌های متعددی در حوزه ادبیات و فرهنگ معاصر عرب‌های ایران انجام داده که هنوز منتشر نشده‌اند.

کتاب‌های منتشرشده سعید اسماعیل:

ریسان و اسماک النهر (ریسان و ماهیان شط)

ریسان و العصفور الجریح (ریسان و گنجشک مجروح)

ریسان و صناعة الإنسان (ریسان و ساخت انسان)

ریسان و شجیره الشفلح (ریسان و بوته شفلح)

نیران على حافة الوجود (آتش بر دامان وجود)

سیره ضائعة: مختارات من الشاعر هاشم بن حردان الدورقی الأهوازی (زندگی‌نامه گمشده: گزیده‌هایی از شاعر اهوازی، هاشم بن حردان دورقی)

تاکنون هیچ‌گونه توضیح رسمی درباره دلیل بازداشت سعید اسماعیل از سوی مقامات امنیتی ارائه نشده است. خانواده، دوستان و فعالان فرهنگی خواستار روشن شدن وضعیت او و آزادی بی‌قیدوشرط وی هستند.

انتقال مصطفی هلیچی و رضا حزباوی، به زندان شیبان اهواز

زندانی سیاسی فریبرز سبقت اللهی کیست؟


نقض قوانین حقوق بشری با بازداشت‌ خودسرانه سعید اسماعیل

بازداشت‌ خودسرانه سعید اسماعیل، بدون حکم قضایی معتبر، دلایل قانونی، یا رعایت حقوق متهم صورت گرفته که با چندین قانون و اصول حقوق بشری مغایرت دارد. این اصول به صورت جهانی به رسمیت شناخته شده‌اند و در اسناد مختلف بین‌المللی منعکس شده‌اند:

اعلامیه جهانی حقوق بشر (UDHR):

ماده 9: «هیچ‌کس نباید در معرض دستگیری، بازداشت یا تبعید خودسرانه قرار گیرد.» این ماده به‌وضوح بازداشت‌های بدون دلیل قانونی را محکوم می‌کند.

میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR):

ماده 9: «هر فردی حق دارد از آزادی و امنیت شخصی برخوردار باشد. هیچ‌کس نباید خودسرانه دستگیر یا بازداشت شود.» همچنین، این ماده تأکید دارد که در صورت بازداشت، فرد باید بدون تأخیر به دلایل بازداشت آگاه شود و به دادگاه ارائه گردد تا حق اعتراض به قانونی بودن بازداشت را داشته باشد.

کنوانسیون منع شکنجه و سایر رفتارها یا مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز (CAT):

بازداشت‌های خودسرانه، به‌ویژه اگر همراه با شکنجه یا رفتارهای غیرانسانی باشد، به وضوح با این کنوانسیون مغایرت دارد.

قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا):

این قواعد بر اصول رفتار انسانی با بازداشت‌شدگان و احترام به کرامت انسانی آن‌ها تأکید دارد و بازداشت‌های غیرقانونی با این اصول در تضاد است.

بازداشت‌های خودسرانه به‌طور مکرر توسط نهادهای حقوق بشری جهانی مانند سازمان ملل متحد و سازمان‌های غیردولتی محکوم شده و بسیاری از این نهادها از دولت‌ها خواسته‌اند تا از چنین اقداماتی اجتناب کنند و به حقوق اولیه افراد احترام بگذارند.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ