--> عمر درستاران، بازداشت و بیش از ۴ ماه بی‌خبری از وضعیت وی ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

عمر درستاران، بازداشت و بیش از ۴ ماه بی‌خبری از وضعیت وی

۱۵ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


خانواده عمر درستاران از ۴ماه پیش هیچ اطلاعی از وضعیت او ندارند و تاکنون نه تماس تلفنی با او برقرار شده و نه اجازه ملاقات داده شده است

کانون حقوق بشر ایران، شنبه ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۳ – بیش از ۸ ماه از بازداشت و بی‌خبری زندانی بلوچ عمر درستاران می‌گذرد. با گذشت بیش از ۸ ماه از بازداشت «عمر درستاران» توسط مأموران اداره اطلاعات راسک، این جوان بلوچ همچنان در زندان مرکزی زاهدان نگهداری می‌شود.

کانال‌های تلگرامی وابسته به سپاه پاسداران، به منظور تشکیل پرونده برای عمر درستاران، عکس از شخصی که به اتهام مسخره کردن پاسدارانی که در تهاجم نیروهای جیش العدل کشته شده‌اند منتشر کرده‌اند. خانواده جوان بلوچ عمردرستاران این ادعای سپاه پاسداران را تکذیب کرده و اعلام کردند که وی یک روز پیش از این تهاجم بازداشت شده است.

خانواده وی از ۴ماه پیش هیچ اطلاعی از وضعیت او ندارند و تاکنون نه تماس تلفنی با او برقرار شده و نه اجازه ملاقات داده شده است.

عمر درستاران، جوان ۲۵ ساله اهل روستای چراغان شهرستان راسک، فرزند عبدالقادر است. به گفته منابع آگاه، از وضعیت پرونده این جوان هیچ اطلاعی در دست نیست و مسئولان نه وکیل برای وی قبول کرده‌اند و نه وثیقه‌ای برای آزادی‌اش پذیرفته شده است. مسئولان همچنین اعلام کرده‌اند که پرونده باید به دادگاه ارسال شود.

این جوان در روز دوشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۳، بدون ارائه حکم قضائی، توسط مأموران اداره اطلاعات راسک بازداشت شد و پس از آن به زندان مرکزی زاهدان منتقل گردید.

ادامه بی‌خبری از وضعیت «عمر درستاران» نگرانی‌های خانواده و نزدیکان وی را افزایش داده است. خانواده او خواستار شفافیت و پاسخگویی مسئولان در خصوص علت بازداشت و وضعیت سلامتی او هستند.

اعدام یک زندانی در زندان گرگان

زندانی سیاسی ایوب پرکار، تشدید بیماری با گذشت ۱۷ سال زندان

بازداشت و بلاتکلیفی عمر درستاران،  نقض آشکار حقوق اساسی  بشر

بازداشت و بلاتکلیفی  عمر درستاران،  یکی از جدی‌ترین نمونه‌های نقض‌های حقوق بشر محسوب می‌شود. این عمل، نه تنها آزادی فردی را سلب می‌کند، بلکه می‌تواند به سلامت جسمی و روانی فرد نیز آسیب جدی وارد کند.

ماده‌های مرتبط در منشور جهانی حقوق بشر عبارتند از:

ماده ۵: هیچ‌کس نباید تحت شکنجه یا مجازات یا رفتار یا کیفر بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز قرار گیرد.

ماده ۹: هیچ‌کس نباید خودسرانه دستگیر، بازداشت یا تبعید شود.

ماده ۱۰: هر فرد حق دارد که در تمام موارد دادرسی عادلانه و علنی در مورد هر اتهامی که علیه او مطرح می‌شود، توسط یک دادگاه مستقل و بی‌طرف که به موجب قانون تأسیس شده است، به طور کامل مورد رسیدگی قرار گیرد.

به استناد به قوانین بالا،‌ بازداشت و بلاتکلیفی زندانیان به معنای نقض آشکار حقوق اساسی فردی است که در منشور جهانی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک




اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ