کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۸زندانی در شیراز، اهواز، تربت حیدریه، گرگان و اصفهان

۱۵ مهر, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


سران حکومت در شهریورماه دستکم ۶۹زندانی را اعدام کرده‌اند. اعدام این زندانیان در حالی است که آنها اولین قربانیان غارت اموال عمومی توسط سران حکومت می‌باشند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، یک‌شنبه ۱۵مهرماه ۱۴۰۳، هشت زندانی در زندان‌های شیراز، تربت حیدریه، گرگان، اهواز و اصفهان اعدام شدند. بامداد چهارشنبه ۱۱مهرماه ۱۴۰۳، ۳ زندانی به نام محمد چمن‌پیرا، عباس خدایاری و سید ناصر حسینی در زندان شیراز اعدام شد. عباس خدایاری و سید ناصر حسینی به اتهام مرتبط با مواد مخدر ومحمد پیرا به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.

اعدام یک زندانی در زندان تربت حیدریه

سحرگاه چهارشنبه ۱۱مهرماه ۱۴۰۳، یک زندانی با هویت(ه – ز) در زندان تربت حیدریه اعدام شد. وی ۶سال پیش به اتهام بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان اهواز

بامداد روز چهارشنبه ۱۱مهرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان سپیدار اهواز اعـدام شد. این زندانی آیت عبدالفتحی نام داشت. وی ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

آیت عبدالفتحی،۵۲ساله، اهل کارون و پدر ۴فرزند بود.

اعدام یک زندانی در زندان اصفهان

بامداد روز پنج‌شنبه ۱۲مهرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان اعـدام شد. این زندانی طیب منصوری نام داشت. وی ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعدام ۲زندانی در زندان گرگان

بامداد پنج‌شنبه ۱۲مهرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان گرگان اعـدام شدند. هویت این ۲زندانی حامد حریری ۳۵ساله و رضا سلیمان‌زاده ۲۹ساله می‌باشد. این ۲زندانی در پرونده‌های مجزا به اتهام قتل بازداشت وبه اعـدام محکوم شده‌اند.

اعدام ۴زندانی در ایلام، زنجان و تبریز

چهار زندانی در زندان‌های ایلام، زنجان و تبریز اعـدام شدند. دو زندانی در زندان مرکزی زنجان اعـدام شدند. حکم اعـدام ۲زندانی به اسامی مصطفی کاوندی و علی بهرامی در سحرگاه سه‌شنبه ۱۰مهرماه ۱۴۰۳، اجرایی شد. مصطفی کاوندی، ۳۹ساله و علی بهرامی ۳۶ساله، ۳سال پیش در یک پرونده مشترک به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

اعدام یک زن در زندان تبریز

بامداد روز چهارشنبه ۱۱مهرماه۱۴۰۳، یک زن در زندان تبریز اعـدام شد. این زن زهرا فیضی نام داشت و ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. زهرا فیضی ۴۱ساله و اهل تبریز بود

اعدام یک زندانی در زندان ایلام

خبرگزاری دفاع مقدس در تاریخ ۱۳مهرماه ۱۴۰۳ به نقل از سلیمان ملک زاده معاون حقوقی و امور مجلس و دولت فراجا، از اعدام یک زندانی به اتهام قتل یک مامور نیروی انتظامی خبر داد. این زندانی در یک نزاع جمعی که منجر به قتل شد دستگیر و به اعدام محکوم شده بود.

هویت زندانی اعدام شده و زمان اجرا حکم اعلام نشده است.


اعدام ۱۰زندانی در زندان قزلحصار

آمار زندانیان اعـدام شده در زندان قزلحصار به ۱۰ تن رسید. پیش از این کانون حقوق بشر ایران، خبر اعـدام ۹ زندانی در زندان قزلحصار در روز چهارشنبه ۱۱مهر‌ماه را منتشر کرده بود. زندانی اعـدام شده مولود خالدیان نام داشت. وی ۴سال پیش به اتهام قتل در تهران بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.  مولود خالدیان متاهل، پدر یک فرزند و اهل روستای قاملو از توابع شهرستان قروه در استان کردستان بود.

در روز چهارشنبه ۱۱مهرماه، ۱۰زندانی در زندان قزلحصار اعـدام شدند. اسامی و اتهام این زندانیان به شرح زیر است:

حمزه شهبازی، فضل‌الله پورنصیری به اتهام  مرتبط با مواد مخدر، علی ممشلو و مرتضی عبدالحسین‌پور به اتهام  محاربه از طریق سرقت مسلحانه،  صابر حق‌مرادی،  بهنام حسین دستجردی، مولود خالدیان و یک زن که هویت وی مشخص نشده است به اتهام قتل و دو تبعه افغانستان که هویت آنها مشخص نشده است به اتهام تجاوز اعـدام شده‌اند.

مشخص شدن هویت یکی از زندانیان اعدام شده در کرمان

هویت یکی از زندانیان اعـدام شده در زندان مرکزی کرمان که روز سه‌شنبه ۱۰مهرماه اعـدام شدند احراز شده است. این زندانی رضا مشکی نام دارد. وی سال گذشته به اتهام تجاوز بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.


اعدام یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان

جمعه ۱۳مهرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان اعـدام شد. سحرگاه پنج‌شنبه ۱۲مهرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان اعـدام شد. این زندانی امیرپارسا حسن‌زاده نام دارد. وی ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

خبر اعـدام این زندانی تا کنون در رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

مشخص شدن هویت ۲زندانی اعدام شده در ملا عام در شهر خمین

هویت یکی از زندانیانی که در ملا عام در شهر خمین اعـدام شدند رضا رشنو صادقی می‌باشد. رضا رشنو صادقی، ۳۷ساله، اهل اندیمشک  و پدر ۳فرزند بود. اتهام وی مشارکت در محاربه از طریق تیراندازی و از بین بردن امنیت راه‌ها و قتل یک مامور پلیس بوده است.

دومین زندانی اعـدام شده در ملا عام در شهرستان خمین حاجی کبودوند نام داشت. وی اهل بروجرد و پدر ۵فرزند بود

اعـدام این ۲زندانی بدون اطلاع به خانواده آنها و انجام ملاقات آخر اجرا شد.

زندانی سیاسی مجید روشن نژاد، وضعیت جسمی بحرانی بدون رسیدگی پزشکی در زندان تهران بزرگ

پرونده شهرک اکباتان، بازداشت و بلاتکلیفی ۲۲ماهه متهمان


اعدام ۳زندانی در زندان مرکزی ایلام

پنج‌شنبه ۱۲مهرماه ۱۴۰۳، سه زندانی  در زندان مرکزی ایلام اعـدام شدند. این ۳زندانی، نیما مرادی، نصرت‌الله(نصرالله) منتی و مهدی خرسان نام داشتند. حکم اعـدام آنها در بامداد روز سه‌شنبه ۱۰مهرماه ۱۴۰۳، در زندان مرکزی ایلام اجرایی شد.

این ۳زندانی در پرونده‌های جداگانه به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

نصرت‌الله(نصرالله) منتی  و نیما مرادی اهل ایلام و مهدی خرسان اهل و ساکن بخش دشت عباس از توابع دهلران بودند.

اعدام یک زندانی در زندان بیرجند

سحرگاه یک‌شنبه ۸مهرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان بیرجند اعـدام شد. این زندانی مجتبی زعفرانی نام داشت. وی زمانی که ۱۹ ساله بود به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شد.

مجتبی زغفرانی ۲۱ساله و اهل کاشمر بوده است.


اعدام چهار زندانی در زندان‌های کاشان، شیراز، سمنان و کهنوج

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، سه‌شنبه ۱۰مهرماه ۱۴۰۳،‌ چهار زندانی در زندان‌های کاشان، شیراز، سمنان و کهنوج اعـدام شدند. سحرگاه سه‌شنبه ۱۰مهرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان کهنوج اعـدام شد. این زندانی عبدل حبیبی نام داشت اما اتهام وی مشخص نیست.

اعدام یک زندانی در زندان سمنان

سحرگاه سه‌شنبه ۱۰مهرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان سمنان اعـدام شد. هویت این زندانی، ناصر جمشیدی، ۴۰ساله و اهل شهرستان یزد بوده است. وی پیش از این به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. به همراه ناصر جمشیدی یک زندانی دیگر به نام دستگیرساسولی نیز در زندان سمنان اعـدام شد که خبر آن پیش از این توسط کانون حقوق بشر ایران، منتشر شده است.


مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ