کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۳زندانی در زندان‌های کرمان و رفسنجان

۲۳ مرداد, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


تنها در ۲۲روز ابتدایی ماه مرداد، دستکم ۹۰ زندانی اعـدام شده‌اند؛ به عبارتی، در هر روز، به طور متوسط بیش از ۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، سه‌شنبه ۲۳مردادماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان‌های کرمان و رفسنجان اعدام شدند. به گزارش حال‌وش بامداد سه‌شنبه ۲۳مردادماه ۱۴۰۳، یک زندانی بلوچ در زندان کرمان اعدام شد. این زندانی فرج‌الله خاشی(جمالزهی) نام داشت. وی فرزند برکت، ۴ساله و پدر ۶فرزند بود.

اعدام این زندانی در حالی انجام شد که وی به دلیل ابهامات در پرونده‌اش به اعدام با ۲درجه تخفیف محکوم شده بود و پرونده وی در کمیسیو عفو و بخشودگی استان کرمان در حال رسیدگی بود.

ماموران امنیتی این زندانی را که در سال ۱۴۰۱ به همراه یکی از دوستانش به اتهام حمل مواد‌مخدر بازداشت کرده بودند. وی بدون اطلاع از وجود مواد مخدر در خودروی دوستش به منظور معالجه ستون فقرات به کرمان رفته بود. به دلیل اینکه وی از وجود مواد مخدر در خودرو بی‌اطلاع بود و نقض‌هایی که در پرونده‌اش وجود داشت دادگاه او را به اعدام با ۲درجه تخفیف محکوم کرده بود. مقامات قضایی و زندان بدون توجه به روند قانونی پرونده، وی را به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام منتقل کرده بودند. مقامات زندان به وی اجازه ملاقات حضوری با خانواده‌اش را نداده بودند و تنها پس از اصرار‌های زیاد به آنها اجازه ملاقات آخرین در کابین داده شد.

در همین زندان، یک زندانی به نام میلاد کمالی‌پور ۳۸ سال و اهل اصفهان که دارای یک فرزند بود اعدام شد. میلاد کمالی‌پور نیز در سحرگاه سه‌شنبه ۲۳مرداد ۱۴۰۳، در زندان کرمان اعـدام شده است. وی به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. خانواده وی روز دوشنبه با وی آخرین ملاقات را انجام داده بودند.

اعدام یک زندانی در زندان رفسنجان

سحرگاه روز سه‌شنبه ۲۳مردادماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان رفسنجان اعـدام شد. این زندانی که تبعه افغانستان بوده در سال ۱۴۰۱، به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

زندان پارسیلون خرم‌آباد، افزایش آمار زندانیان اعـدام شده به ۶تن

بیست و نهمین هفته کارزار “سه‌شنبه‌های نه به اعـدام”

اعدام ۶زندانی در زندان پارسیلون خرم‌آباد

بامداد شنبه ۲۰مردادماه ۱۴۰۳، چهار زندانی در زندان پارسیلون خرم‌آ‌باد اعدام شدند. ناصر گراوند و حسین حاتمی به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند. میلاد هادی‌پور و شیرزاد رشادت نیز به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.

بامداد دوشنبه ۲۲مردادماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان پارسیلون خرم‌آباد اعدام شدند. هویت یکی از زندانیان آیت بیرانوند ۲۹ ساله و اهل خرم‌آ‌باد می‌باشد. وی از ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. هویت نفر دوم اعدام شده تا کنون مشخص نشده است اما اتهام وی نیز قتل بوده است.

 افزایش اعدام‌ها به منظور مقابله با اعتراضات مردمی

در اقدامی بی‌سابقه و در واکنش به افزایش ناآرامی‌های اجتماعی، حکومت ایران با هدف ایجاد ترس و وحشت در میان مردم و سرکوب هرگونه مخالفت، به افزایش بی‌سابقه اعـدام‌ها روی آورده است. با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و به منظور ایجاد تصویری آرام از کشور، آمار اعـدام‌ها به شدت کاهش یافته بود؛ اما در ماه مرداد، این روند به طور کامل معکوس شده است.

تنها در ۲۲روز ابتدایی ماه مرداد، دستکم ۸۶ زندانی اعـدام شده‌اند؛ به عبارتی، در هر روز، به طور متوسط بیش از ۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند. این رقم در مقایسه با ماه‌های گذشته که به طور متوسط روزانه یک نفر اعـدام می‌شد، افزایشی چشمگیر است. افزایش بی‌رویه اعـدام‌ها نه تنها نشانه‌ای از ناکامی حکومت در مدیریت بحران است، بلکه نقض آشکار حقوق بشر و اوج‌گیری سرکوب در جامعه را نشان می‌دهد.”

مغایرت حکم اعدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: “هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.”

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک

اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ