--> اعدام یک زندانی در زندان گرگان ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام یک زندانی در زندان گرگان

۲۵ مرداد, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


تنها در ۲۴روز ابتدایی ماه مرداد، دستکم ۱۰۲ زندانی اعـدام شده‌اند؛ به عبارتی، در هر روز، به طور متوسط بیش از ۴ نفر اعدام شده‌اند. افزایش اعدام‌ها نشان‌دهنده هراس سران حکومت از اعتراضات اجتماعی است. سران حکومت تلاش می‌کنند با افزایش اعدام‌ها جو رعب و وحشت را بر جامعه گسترش بدهند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، پنج‌شنبه ۲۵مردادماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان گرگان اعدام شد. حکم اعدام این زندانی که الیاس رضایی نام داشت سحرگاه چهارشنبه ۲۴مردادماه ۱۴۰۳، در زندان مرکزی گرگان اجرایی شد. الیاس رضایی ۴۰ساله ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

خبر اعدام این زندانی در رسانه‌های داخلی و سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعدام ۲زندانی در زندان سبزوار

سحرگاه چهارشنبه ۲۴مردادماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان سبزوار اعدام شدند. این ۲زندانی رضا زردکوهی و موسی‌الرضا ابراهیمی نام داشتند. رضا زردکوهی ۳۱ساله اهل روستای زردکوهی شهرستان داورزن در استان خراسان رضوی بود. وی پدر یک فرزند ۴ساله است که از ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

موسی‌الرضا ابراهیمی ۲۴ساله و اهل سبزوار بود. این زندانیان به اتهام مرتبط با مواد‌مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.

آخرین وضعیت زندانی سیاسی سپهر امام جمعه از مجروحان حمله به زندانیان در آتش سوزی زندان اوین

حمله گارد زندان نقده به زندانیان

اعدام ۴زندانی در زندان قزلحصار

چهار زندانی در زندان قزلحصار سحرگاه دوشنبه ۲۲مردادماه اعدام شدند. این چهار زندانی سعید نیازی اهل بروجرد در استان لرستان، بهروز وفایی اهل تهران، ناصر شریفی اهل روستای نبی‌کند از توابع شهرستان تکاب و ساکن تهران و یک تبعه افغانستان می‌باشد.

سعید نیازی، بهروز وفایی و تبعه افغانستان به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند. ناصر شریفی نیز به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

خبر اعـدام این ۶زندانی در رسانه‌های داخلی و سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعدام یک زندانی بلوچ در زندان بم

سحرگاه چهارشنبه ۲۴مردادماه ۱۴۰۳، یک زندانی بلوچ در زندان بم اعـدام شد. به گزارش حال‌وش این زندانی که حامد شه‌بخش نام داشت روز دوشنبه ۲۲مردادماه به سلول انفرادی منتقل شده بود. حامد شه‌بخش در سال ۱۳۹۸ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. حامدشه‌بخش ۲۸ساله فرزند اکبر، ساکن و اهل منطقه قلعه‌بید در بخش کورین زاهدان است.

افزایش اعدام‌ها به منظور مقابله با اعتراضات مردمی

در اقدامی بی‌سابقه و در واکنش به افزایش ناآرامی‌های اجتماعی، حکومت ایران با هدف ایجاد ترس و وحشت در میان مردم و سرکوب هرگونه مخالفت، به افزایش بی‌سابقه اعـدام‌ها روی آورده است. با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و به منظور ایجاد تصویری آرام از کشور، آمار اعـدام‌ها به شدت کاهش یافته بود؛ اما در ماه مرداد، این روند به طور کامل معکوس شده است.

تنها در ۲۲روز ابتدایی ماه مرداد، دستکم ۸۶ زندانی اعـدام شده‌اند؛ به عبارتی، در هر روز، به طور متوسط بیش از ۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند. این رقم در مقایسه با ماه‌های گذشته که به طور متوسط روزانه یک نفر اعـدام می‌شد، افزایشی چشمگیر است. افزایش بی‌رویه اعـدام‌ها نه تنها نشانه‌ای از ناکامی حکومت در مدیریت بحران است، بلکه نقض آشکار حقوق بشر و اوج‌گیری سرکوب در جامعه را نشان می‌دهد.”

مغایرت حکم اعدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: “هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.”

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک

اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ