کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۲زندانی در زندان لاهیجان

۴ مهر, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


سران حکومت در هراس از بالا گرفتن اعتراضات در جامعه دست‌کم ۵۲زندانی را از ابتدای شهریورماه اعدام کرده‌اند. اعدام این زندانیان در حالی است که آنها اولین قربانیان غارت اموال عمومی توسط سران حکومت می‌باشند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۴مهرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان لاهیجان اعدام شدند. این ۲زندانی علی افروز و امیرحسین برومند می‌باشند. حکم اعدام آنها سحرگاه سه‌شنبه ۳مهرماه ۱۴۰۳ در زندان لاهیجان اجرایی شد. این ۲زندانی در ۲پرونده جداگانه به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.

علی افروز ۳۱ساله در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. امیرحسین برومند ۳۴ساله اهل لنگرود، ۴سال پیش به اتهام قتل در یک نزاع جمعی بازداشت و به اعدام محکوم شد. امیرحسین بارها در بازجویی و دادگاه اعلام کرده بود که مرتکب قتل نشده است اما دادگاه به اظهارات وی توجهی نکرد.

خبر اعدام این دو زندانی تا کنون در رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعدام یک زندانی در زندان مرکزی همدان

یک زندانی در زندان مرکزی همدان اعـدام شد. حکم اعـدام این زندانی که ملک‌حسین ترکاشوند نام داشت، بامداد روز دوشنبه ۲مهرماه ۱۴۰۳، در زندان مرکزی همدان اجرایی شد. ملک‌حسین ترکاشوند پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی متاهل و دارای یک فرزند دختر بود.

خبر اعـدام این زندانی تا کنون از رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.


اعدام ۲زندانی در زندان مرکزی تبریز

دو زندانی در زندان تبریز اعـدام شدند. این دو زندانی به نام‌های ارسطو سفر قمی و رسول پورماجد بامداد روز یک‌شنبه ۲۵شهریورماه ۱۴۰۳، اعـدام شدند.

ارسطو سفر قمی ۳۵ساله قهوه‌خانه‌دار و رسول پورماجد ۴۵ساله به اتهام قتل در ۲پرونده جداگانه بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

خبر اعـدام این دو زندانی تا کنون در رسانه‌های داخلی و یا سایت‌های مرتبط با قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعدام ۲زندانی در زندان مرکزی کرج

دو زندانی در زندان‌ مرکزی کرج  اعـدام شدند. سحرگاه پنج‌شنبه ۲۹شهریورماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان مرکزی کرج اعـدام شدند. این دو زندانی اکبر عزیزی و حامد جاهدی نام داشتند. این ۲زندانی در یک پرونده مشترک در ارتباط با موادمخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.


اعدام ۲زندانی در زندان یزد

سحرگاه روز پنج‌شنبه ۲۹شهریورماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان یزد اعـدام شد. این زندانیان منان براهویی(نسیم نارویی) و مرتضی شاه‌اسماعیلی نام داشتند.  مرتضی شاه اسماعیلی ۲سال پیش، به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. منان براهویی(نسیم نارویی) نیز در سال ۱۳۹۸ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. منان براهویی(نسیم نارویی) فرزند علی‌بیک،۵۰ساله، متاهل و پدر چند فرزند بود. برادر وی عبدالسلام براهویی ۳۳ساله نیز در سال ۱۴۰۰ به اتهام مرتبط با مواد مخدر اعـدام شده بود.

بنا به گزارش‌های منتشره بیشتر اعـدام‌ شدگان از خانواده‌های محروم هستند که تکفل چند خانواده را برعهده داشته‌اند.

خبر اعـدام این ۴زندانی تا کنون در رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعدام یک زندانی در زندان گرگان

سه‌شنبه ۲۷شهریورماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان گرگان اعـدام شد. حکم اعـدام این زندانی که علی‌مراد حسن‌زاده است روز دوشنبه ۲۶شهریورماه ۱۴۰۳، در محوطه زندان گرگان اجرایی شد. علی‌مراد حسن‌زاده ۳۳ساله، ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

خبر اعـدام این زندانی در رسانه‌های داخلی یا سایت‌های مرتبط با قوه قضاییه منتشر نشده است


اعدام یک زندانی در زندان بندرعباس

سحرگاه سه‌شنبه ۲۷شهریورماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان بندرعباس اعدام شد. به گزارش حال‌وش این زندانی حمید‌رضا حسن‌زهی‌ثانی نام داشت. وی در سال ۱۴۰۰ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. حمیدرضا حسن‌زهی‌ثانی، ۶۰ساله، فرزند محمد، متاهل و پدر ۸فرزند بود. وی اهل و ساکن زاهدان بود. این زندانی آخرین ملاقات با خانواده را در روز دوشنبه ۲۶شهریورماه ۱۴۰۳، انجام داده بود.

اعدام یک زندانی در زندان مرکزی همدان

زندانی سیاسی محکوم به اعدام مهدی حسنی، ممنوعیت رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان


اعدام ۳زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز

سحرگاه دوشنبه ۲۶مهرماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز اعـدام شدند. به گفته حال‌وش دو تن از زندانیان اعـدام شده بلوچ و یک تن اهل فیروز‌آباد فارس بود.  ۲زندانی بلوچ اعـدام شده عبدالجلیل احسانی و یحیی زرگری می‌باشند. سومین زندان اعــدام شده مهدی جهان‌پور نام داشت.

عبدالجلیل احسانی، ۳۳ساله، فرزند ولی‌محمد متاهل دارای ۳فرزند، اهل سرباز و ساکن ایرانشهر و یحیی زرگری، ۳۲ساله، فرزند اسحاق، اهل و ساکن ایرانشهر بود. آنها در ۲پرونده جداگانه در سال ۱۴۰۰، به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

مهدی جهان‌پور نیز در سال ۱۴۰۱، به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده است.

اعدام ۲زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز

سحرگاه یک‌شنبه ۲۵شهریورماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز اعـدام شدند. به گفته حال‌وش این ۲زندانی ساسان بن‌(بزرگزاده) و سعید خواجه‌حیدری نام داشتند.

ساسان بن(بزرگزاده)۳۳ساله، فرزند جمعه مجرد، اهل سرباز و ساکن ایرانشهر بود. وی سال ۱۳۹۸، با اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و در دادگاه به اعـدام محکوم شده بود. به گفته منابع مطلع ماموران امنیتی هیچ موادی از وی کشف نکرده و قاضی بدون توجه به دفاعیات وی مبنی بر بی‌گناهی حکم به اعـدام داده بود

سعید خواجه‌حیدری نیز ۳۰ساله، فرزند شیخ‌علی مجرد، اهل و ساکن کهنوج کرمان بود. وی سال ۱۳۹۸، به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه

یک زندانی در زندان کرمانشاه اعدام شد. این زندانی مصطفی فشی، ۳۵ساله و پدر یک فرزند و از اهالی روستای فش از توابع شهرستان کنگاور بود. وی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. حکم اعدام این زندانی سحرگاه سه‌شنبه ۲۰شهریورماه ۱۴۰۳، در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه به اجرا درآمد.

خبر اعدام این زندانی در رسانه‌های داخلی یا سایت‌های وابسته به قوه قضاییه منتشر نشده است.

مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ