کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۳زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز

۲۶ شهریور, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


سران حکومت ناتوان از پاسخگویی به خواسته‌های مردم تلاش می‌کنند با افزایش آمار زندانیان اعدام شده و ایجاد جو رعب و وحشت مانع برپایی اعتراضات سراسری مردم شوند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، سحرگاه دوشنبه ۲۶مهرماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز اعدام شدند. به گفته حال‌وش دو تن از زندانیان اعدام شده بلوچ و یک تن اهل فیروز‌آباد فارس بود.  ۲زندانی بلوچ اعدام شده عبدالجلیل احسانی و یحیی زرگری می‌باشند. سومین زندان اعدام شده مهدی جهان‌پور نام داشت.

عبدالجلیل احسانی، ۳۳ساله، فرزند ولی‌محمد متاهل دارای ۳فرزند، اهل سرباز و ساکن ایرانشهر و یحیی زرگری، ۳۲ساله، فرزند اسحاق، اهل و ساکن ایرانشهر بود. آنها در ۲پرونده جداگانه در سال ۱۴۰۰، به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.

مهدی جهان‌پور نیز در سال ۱۴۰۱، به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده است

اعدام ۲زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز

سحرگاه یک‌شنبه ۲۵شهریورماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز اعدام شدند. به گفته حال‌وش این ۲زندانی ساسان بن‌(بزرگزاده) و سعید خواجه‌حیدری نام داشتند.

ساسان بن(بزرگزاده)۳۳ساله، فرزند جمعه مجرد، اهل سرباز و ساکن ایرانشهر بود. وی سال ۱۳۹۸، با اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و در دادگاه به اعدام محکوم شده بود. به گفته منابع مطلع ماموران امنیتی هیچ موادی از وی کشف نکرده و قاضی بدون توجه به دفاعیات وی مبنی بر بی‌گناهی حکم به اعدام داده بود

سعید خواجه‌حیدری نیز ۳۰ساله، فرزند شیخ‌علی مجرد، اهل و ساکن کهنوج کرمان بود. وی سال ۱۳۹۸، به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

https://youtu.be/kjsLT9va6w4

اعدام یک زندانی در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه

یک زندانی در زندان کرمانشاه اعدام شد. این زندانی مصطفی فشی، ۳۵ساله و پدر یک فرزند و از اهالی روستای فش از توابع شهرستان کنگاور بود. وی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. حکم اعدام این زندانی سحرگاه سه‌شنبه ۲۰شهریورماه ۱۴۰۳، در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه به اجرا درآمد.

خبر اعدام این زندانی در رسانه‌های داخلی یا سایت‌های وابسته به قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعدام یک زندانی در زندان قزوین

یک زندانی در زندان قزوین اعـدام شد. حکم اعـدام این زندانی که کیومرث علائی نام دارد بامداد روز چهارشنبه ۲۱شهریورماه ۱۴۰۳، اجرایی شد. کیومرث علایی ۴۰ساله و پدر یک فرزند بود که ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

خبر اعـدام این زندانی تا کنون توسط رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعدام یک زندانی در زندان جیرفت

یک زندانی در زندان جیرفت اعـدام شد.این زندانی که منصور سالاری نام داشت، ۷سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. حکم اعـدام این زندانی سحرگاه سه‌شنبه ۲۰شهریورماه ۱۴۰۳، به مرحله اجرا درآمد.

خبر این اعـدام تا کنون توسط رسانه‌های داخلی یا سایت‌های وابسته به قوه قضاییه منتشر نشده است.

برگزاری مراسم زندانیان سیاسی در زندان قزلحصار به مناسبت دومین سالگرد اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ و تجدید عهد با جانباختگان راه آزادی و برابری

زندانی سیاسی محمد نجفی، ممنوعیت رسیدگی پزشکی به دستور مقامات زندان اوین

اعدام ۲زندانی در زندان‌های کهنوج و اصفهان


پنج‌شنبه ۲۲شهریور‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان‌های کهنوج و اصفهان اعـدام شدند.  بامداد روز دوشنبه ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان کهنوج اعـدام شد. این زندانی عبدالکریم حبیبی نام داشت. وی از ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. عبدالکریم حبیبی، متاهل و پدر ۲فرزند بود.

سحرگاه پنج‌شنبه ۲۲شهریورماه ۱۴۰۳ یک زندانی در زندان اصفهان اعـدام شد. این زندانی بهنام باقری نام داشت. وی ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. بهنام باقری هنگام اجرای حکم اعـدام ۳۰سال سن داشت.

خبر اعـدام این ۲زندانی در رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعدام ۳زندانی در زندان‌های نوشهر و قزلحصار

سحرگاه چهارشنبه ۲۱شهریورماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان‌های نوشهر و قزلحصار اعـدام شده‌اند. زندانی اعــدام شده در زندان نوشهر یک قهرمان اسبق کشتی فرنگی ایران بود. وی که مرتضی یوسفی نام داشت قهرمان اسبق کشتی فرنگی ایران و فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی در رشته تربیت بدنی بود. او پیشتر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعــدام وی در حالی صورت گرفت که بسیاری از مردم و جامعه ورزشکاری در نامه‌هایی به رئیس قوه قضاییه خواستار لغو حکم اعـدام وی شدند. اما رئیس قوه قضاییه به این درخواست‌ها با بی‌اعتنایی پاسخ نداده بود.

مرتضی یوسفی ۴۱ساله و ساکن روستای سنگ تجن نوشهر بود.

سحرگاه چهارشنبه ۲۱شهریورماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان قزلحصار کرج اعـدام شدند. اسامی این زندانیان سجاد بندگی و عبدالرحمان تاجیک بود آنها پیشتر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند. عبدالرحمان تاجیک تبعه افغانستان بود.

اعدام ۶زندانی در زندان مرکزی زاهدان

سحرگاه دوشنبه ۱۹شهریور ۱۴۰۳، شش زندانی در زندان مرکزی زاهدان اعـدام شدند. به گفته حال‌وش ۴زندانی بلوچ و یک زندانی تبعه افغانستان در میان اعـدام شدگان هستند.

هویت ۴تن از زندانیان اعـدام شده به شرح زیر است:

سعید حسن‌زهی ۳۰ساله فرزند تاج محمد، متاهل و دارای ۳فرزند

یک زندانی با نام خانوادگی رودینی اهل زاهدان

فرزاد سنچولی ۲۹ساله، فرزند غلام، متاهل و دارای ۳فرزند اهل زابل و ساکن زاهدان

فرد چهارم یک زندانی تبعه افغانستان به نام نورمحمد نوری(نورزهی) متاهل دارای یک فرزند و اهل ولایت نیمروز

سعید حسن‌زهی در سال ۱۳۹۹ توسط نیروهای امنیتی به اتهام مرتبط با موادمخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شد. فرزاد سنچولی نیز چهارسال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر در زابل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

نورمحمد نوری(نورزهی) در پایانه مرزی میلک در مرداد ۱۴۰۱ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده است.

اعدام ۴زندانی در زندان مرکزی اصفهان

چهار زندانی در زندان مرکزی اصفهان اعـدام شدند. این ۲زندانی میلاد علیمحمدی و عماد متولیان نام داشتند. اعـدام این ۲زندانی سحرگاه چهارشنبه ۷شهریورماه ۱۴۰۳، اجرایی شد. میلاد علیمحمدی ۳۴ساله، متاهل و پدر یک فرزند و اهل چادگان و عماد متولیان ۲۵ساله، ۵سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند. ۲زندانی دیگر که در زندان اصفهان اعـدام شده‌اند عبارتند از اسد خسروی ۴۳ساله و رفیع عبدالباری ۳۰ساله.

اسد خسروی اهل خمینی‌شهر اصفهان بود که ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. زندانی دیگر که تبعه افغانستان است رفیع عبدالباری نام دارد وی ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی به همبندی‌هایش گفته بود که مرتکب قتل نشده و در یک نزاع جمعی قصد میانجیگری داشته اما قتل به گردن وی افتاده است.

خبر اعـدام این ۲زندانی در رسانه‌های داخلی و یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعدام یک زندانی در نیشابور

یک زندانی در زندان نیشابور اعـدام شد. حکم اعـدام این زندانی که احمد ناظری‌فر نام داشت بامداد یک‌شنبه ۱۱شهریورماه ۱۴۰۳، در زندان نیشابور اجرایی شد. احمد ناظری ۳۰ ساله، ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی پیش از بازدشات در پیک موتوری مشغول به کار بود.

خبر اعـدام این زندانی تا کنون از رسانه‌های داخلی یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.


اعدام ۲زندانی در زندان مرکزی شیراز

دو زندانی در زندان مرکزی شیراز اعـدام شدند. حکم اعـدام این ۲زندانی که علی دانش و اکبر زندی نام داشتند سحرگاه یک‌شنبه ۱۱شهریورماه ۱۴۰۳، به مرحله اجرا درآمد. علی دانش ۳۵ساله و اکبر زندی ۴۰ساله پدر ۲فرزند، پیش‌تر به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

خبر اعـدام این ۲زندانی تا کنون توسط رسانه‌های داخلی و یا سایت‌های مرتبط با قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعدام یک زندانی در زندان مرکزی همدان

بامداد یک‌شنبه ۱۱شهریورماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی همدان اعـدام شد. این زندانی صابر جمالی نام داشت. وی پیش‌تر به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. صابر جمالی ۲۹ ساله و اهل شهرستان کنگاور در استان کرمانشاه بود.

خبر اعـدام این زندانی در رسانه‌های داخلی و سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده است.

اعدام یک زندانی در کهنوج

سحرگاه یکشنبه ۱۱شهریور ۱۴۰۳، یک زندانی به نام پرویز میربلوچزهی در کهنوج اعـدام شد. وی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر دستگیر و به اعـدام محکوم شده بود. پرویز میربلوچزهی، ۴۶ساله و اهل زاهدان بود.

اعدام یک زندانی در زندان زنجان

سحرگاه شنبه ۱۰شهریورماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام محمدرضا عباس‌زاده در زندان مرکزی زنجان اعدام شد. وی ۲سال پیش به اتهام مرتبط با موادمخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود

خبر اعـدام این ۲زندانی در رسانه‌های داخلی منتشر نشده است.

مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ