کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اسماعیل گرامی، محکومیت به یک سال حبس در دادگاه انقلاب

۲۲ شهریور, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


بر اساس حکم شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری، فعال کارگری، اسماعیل گرامی به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در تجمعات بازنشستگان به یک سال حبس تغزیری محکوم شد

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، پنج‌شنبه ۲۲شهریورماه ۱۴۰۳، اسماعیل گرامی به یک سال زندان محکوم شد. بر اساس حکم شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری، فعال کارگری، اسماعیل گرامی به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در تجمعات بازنشستگان به یک سال حبس تغزیری محکوم شد.

اسماعیل گرامی فعال کارگری روز یک‌شنبه ۲۱مردادماه ۱۴۰۳، پس از حضور در دادسرای اوین بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. اسماعیل گرامی پس از حضور در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین بدون هیچ برگه‌ احضاریه‌ای دال بر متهم بودن وی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. .

ماموران امنیتی روز چهارشنبه ۱۷مردادماه ۱۴۰۳، به منزل شخصی اسماعیل گرامی رفته و علاوه بر ضبط برخی از لوازم شخصی از جمله لب‌تاپ ، تلفن همراه و کارت ملی وی را به دادسرای مقدس اوین احضار کرده بودند.

اعدام ۲زندانی در زندان‌های کهنوج و اصفهان

اعدام نوید افکاری، آینه تمام نمای قضاییه حکومت اعدام

محکومیت به پرداخت جزای نقدی

در تیرماه ۱۴۰۳، شعبه ۱۰۳۷ دادگاه کیفری دو تهران اسماعیل گرامی را به اتهام اخلال در نظم عمومی از طریق برپایی تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی به پرداخت جزای نقدی محکوم کرده بود.

وی در جریان محاکمه با استناد به اصل ۲۷قانون اساسی حکومت، اظهار داشت که تجمع اعتراضی بدون حمل سلاح حق هر شهروند است و این تجمعات بازنشستگان مربوط به مطالبات صنفی آنها بوده است.

زندانی سیاسی سابق اسماعیل گرامی، ۶۸ ساله، کارگر بازنشسته کارخانه کارتن ایران است. او به دلیل فعالیت‌های صنفی و شرکت در تجمعات تاکنون چند بار دستگیر به زندان محکوم شده بود.

در باره فعال کارگری اسماعیل گرامی

زندانی سیاسی سابق اسماعیل گرامی، ۶۸ ساله، کارگر بازنشسته کارخانه کارتن ایران است. او به دلیل فعالیت‌های صنفی و شرکت در تجمعات تاکنون چند بار دستگیر و در نهایت به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به زندان محکوم شد.

اسماعیل گرامی در اعتراضات ۱۷ اسفند ۱۳۹۹، هم زمان با اعتراضات سراسری بازنشستگان، معلمان و کارگران در مقابل وزارت کار در تهران بازداشت و یک روز بعد آزاد شد. در ادامه، آقای گرامی در فروردین ۱۴۰۰ در منزل خود بازداشت و توسط توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اجتماع و تبانی» به پنج سال زندان و شلاق و جریمه محکوم شد. او در زندان های تهران بزرگ و اوین محبوس بوده است. آقای گرامی در تاریخ ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۱، از زندان آزاد شد.

سران حکومت در بیش از ۴۰ سال گذشته همه سرمایه‌های صندوق‌های بازنشستگی را غارت کرده‌اند. صندوق‌های بازنشستگی سال‌ها است، در بحران ورشکستگی به سر می‌برند. در حالیکه دولت ابر بدهکار این صندوق‌ها می‌باشد، اما مقامات و سران حکومت تلاش می‌کنند با بکار بردن لفظ مستمری بگیر‌ بازنشستگان را سربار سیستم اقتصادی خود جلوه دهند. اما در واقع امر آنها صاحبان اصلی و سهامداران این صندوق‌ها بوده و دولت وظیفه دارد سرمایه‌هایشان را بازپس دهد.

نقض حقوق بشر در بازداشت شرکت‌کنندگان تظاهرات مسالمت‌آمیز

بازداشت افراد به دلیل شرکت در تظاهرات مسالمت‌آمیز، نقض آشکار چندین ماده از منشور جهانی حقوق بشر است. این منشور، اساسی‌ترین سند بین‌المللی در زمینه حقوق بشر محسوب می‌شود و حقوق بنیادین همه افراد را بدون تبعیض تضمین می‌کند.

ماده‌هایی که در این شرایط نقض می‌شوند، عبارتند از:

ماده۱۹: هر کس حق آزادی عقیده و بیان دارد؛ این حق شامل آزادی داشتن عقیده بدون دخالت، و جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار از هر نوع، بدون توجه به مرزها، به وسیله هر نوع رسانه‌ای.

ماده۲۰: هر کس حق دارد به طور مسالمت‌آمیز در اجتماعات شرکت جوید و به طور مسالمت‌آمیز انجمن تشکیل دهد.

ماده ۲۱: هر کس حق دارد در اداره امور عمومی کشور خود به طور مستقیم یا به وسیله نمایندگان منتخب آزادانه شرکت جوید.

ماده ۹: هیچ کس نباید خودسرانه دستگیر، بازداشت یا تبعید شود.


کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک


اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ