کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

بازداشت مینا سلطانی مادر جان‌باخته راه آزادی شهریار محمدی در بوکان

۲۲ شهریور, ۱۴۰۳دسته‌بندی زنان زندانی


مینا سلطانی در۲سال گذشته بارها توسط نهادهای امنیتی و اطلاعاتی تحت فشار و تهدید قرار گرفته بود

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، پنج‌شنبه ۲۲شهریورماه ۱۴۰۳، مینا سلطانی مادر جان‌باخته راه آزادی شهریار محمدی  در شهر بوکان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. این بازداشت در ادامه بازداشت خانواده جان‌باختگان راه آزادی و فعالان حقوق بشری در کردستان می‌باشد. ماموران امنیتی عصر روز چهارشنبه ۲۱شهریور ۱۴۰۳، به منزل شخصی مینا سلطانی در شهر بوکان یورش برده و بدون ارائه حکم قضایی وی را بازداشت کردند.

مینا سلطانی در۲سال گذشته بارها توسط نهادهای امنیتی و اطلاعاتی تحت فشار و تهدید قرار گرفته بود

جانباخته راه آزادی شهریار محمدی، در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، در بوکان با تیراندازی نیروهای امنیتی به قتل رسید.

این دستگیری در ادامه سلسله دستگیری‌هایی است که با نزدیک شدن سالروز آغاز اعتراضات افزایش چشمگیری داشته است.

بازداشت خانواده جان‌باختگان مانند مینا سلطانی با هدف ایجاد ترس و وحشت در جامعه

یکی از اهداف اصلی بازداشت خانواده‌های جانباختگان، مانند مینا سلطانی مادر  جانباخته راه آزادی شهریار محمدی، ایجاد ترس و وحشت در جامعه انفجاری و جلوگیری از هرگونه اعتراض احتمالی است. سران حکومت با این اقدامات، تلاش می‌کند تا به دیگر خانواده‌ها و شهروندان نشان دهد که هرگونه فعالیتی که منجر به بیان نارضایتی از حکومت شود، پیامدهای سنگینی به دنبال خواهد داشت. سران حکومت تلاش می‌کنند با این اقدامات جو رعب و وحشت را بر جامعه حاکم کند. البته با توجه به افزایش اعتراضات پپشاپیش این تلاش‌های حکومت منجر به شکست است.

اعدام ۲زندانی در زندان‌های کهنوج و اصفهان

اسماعیل گرامی، محکومیت به یک سال حبس در دادگاه انقلاب

نقض حقوق بشر و آزادی‌های اساسی با بازداشت خانواده جان‌باختگان اعتراضات ۱۴۰۱

بازداشت خانواده‌های جانباختگان اعتراضات نه‌تنها از نظر اخلاقی و انسانی قابل توجیه نیست، بلکه نقض آشکار حقوق بشر است. بر اساس اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق‌های بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، هر فردی حق آزادی بیان و تجمع مسالمت‌آمیز را دارد. همچنین، بـازداشت‌های خودسرانه و بدون حکم قضایی معتبر، نقض حقوق اولیه انسان‌ها محسوب می‌شود

نقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: این ماده بیان می‌کند که هیچ‌کس نباید خودسرانه دستگیر، بـازداشت یا تبعید شود. بـازداشت اعضای خانواده جان‌باختگان به دلایل مرتبط با بیان نظراتشان و شرکت در تجمعات مسالمت‌آمیز، نمونه‌ای از دستگیری خودسرانه است.

نقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی: این ماده‌ها حق آزادی بیان و ابراز عقیده را تضمین می‌کنند. بـازداشت خانواده‌ها به دلیل بیان نظرات یا حمایت از قربانیان اعتراضات به وضوح نقض این حقوق است.

نقض ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۲۱ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی: این ماده‌ها حق آزادی تجمعات مسالمت‌آمیز را تأیید می‌کنند. بـازداشت اعضای خانواده‌ها به دلیل شرکت در تجمعات و مراسم یادبود جان‌باختگان، نقض این حق است.

نقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی: این ماده‌ها بر حق مصونیت از شکنجه و رفتارهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز تأکید دارند. در مواردی که خانواده‌ها تحت فشار، تهدید، یا رفتارهای خشن قرار می‌گیرند، این ماده‌ها نقض می‌شوند.

نقض ماده ۱۷ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی: این ماده بیان می‌کند که هیچ‌کس نباید در معرض مداخلات خودسرانه یا غیرقانونی در حریم خصوصی، خانواده، خانه یا مکاتبات خود قرار گیرد. بـازداشت خودسرانه اعضای خانواده جان‌باختگان بدون احکام قانونی، نقض این ماده است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک

اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ