۱۵ مرداد, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
این زندانیان در سالهای زندان مبتلا به بیماریهای قلبی، دیابت، زانو درد، دیسک کمر و تومور در سر، شکم و سینه شده و به دلیل عدم رسیدگیهای پزشکی بیماری آنها در حال گسترش است. مقامات زندان شیبان اهواز و اطلاعات استان مانع اعزام آنها به مراکز درمانی خارج از زندان شدهاند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، دوشنبه ۱۵مردادماه ۱۴۰۳، سیزده زندانی سیاسی اهل سنت در زندان شیبان اهواز در وضعیت نامساعد جسمی بوده و نیازمند رسیدگیهای پزشکی میباشند. این زندانیان در بند هشت زندان شیبان اهواز زندانی بوده و به دلیل شکنجه و شرایط بد زندان به بیماریهای مختلف مبتلا شدهاند. این زندانیان عبارتند از یوسف ساعدی، محمد الحایی، حسن نعامی، عباس سواعدی، عادل بدوی، توفیق بالدی، محمد باوی، وسام مزرعه، قاسم براویه، علی کعبی، حافظ سلامات، علیرضا فریسات و علی سویدی.
این زندانیان در زیر شکنجه به هنگام بازجویی و سالهای زندان مبتلا به بیماریهای قلبی، دیابت، زانو درد، دیسک کمر و تومور در سر، شکم و سینه شده و به دلیل عدم رسیدگیهای پزشکی بیماری آنها در حال گسترش است. مقامات زندان شیبان اهواز، اطلاعات استان و دادستانی مانع اعزام آنها به مراکز درمانی خارج از زندان شدهاند.
زندان شیبان اهواز، تدارک مرگ خاموش زندانیان سیاسی + اسامی زندانیان
پیام ۲زندانی سیاسی منوچهر فلاح و حافظ فروحی در پانزدهمین روز اعتصاب غذا
شرح بیماری زندانیان سیاسی اهل سنت محبوس در زندان شیبان اهوازبرخی از بیماریهای این زندانیان محبوس در زندان شیبان اهواز به شرح زیر است:
حسن نعامی: وی در زندان سکته مغزی کرده و در حال حاضر قادر به راه رفتن نیست و در انجام کارهای روزمره خود را با مشکل مواجه میشود. وی نیازمند رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان خارج از زندان است اما مقامات زندان با این امر مخالفت میکنند.
علی سویدی: از مشکل دیابت و چربی خون بالا رنج میبرد. مقامات زندان شیبان اهواز هم با اعزام وی به بیمارستانهای خارج از زندان مخالفت کردهاند. رسیدگی نکردن به وضعیت بیماری وی میتواند صدمات جبران ناپذیری برای وی داشته باشد.
عادل بدوی: وی در زندان دچار شکستگی دست شده و نیازمند عمل جراحی خارج از زندان است.
وسام مزرعه: چندین غده بدخیم در ناحیه سر وی به وجود آمده و بایستی هرچه سریعتر و پیش از گسترش این بیماری، توسط کادر پزشکی معاینه و درمان شود. تاخیر در این امر میتواند تبعات جبرانناپذیر برای وی داشته باشد.
علی کعبی یک تومور بدخیم در ناحیه سینه دارد که به دلیل عدم رسیدگی در حال گسترش میباشد.
احمد باوی نیز یک تومور در ناحیه شکم دارد که در حال گسترش میباشد.
حافظ سلامات از ناراحتیهای قلبی رنج میبرد اما مقامات بهداری زندان شیبان اهواز اقدامی برای رفع مشکلات وی نمیکنند.
علی فریسات: وی نیازمند جراحی رباط پای است اما هیچ اقدامی در این رابطه توسط مقامات زندان شیبان اهواز انجام نشده است.
زندانیان سیاسی اهل سنت، توفیق بالدی، یوسف ساعدی، عباس سواعدی، قاسم براویه و محمد الحایی نیز از مشکلات دیسک کمر و زانو در رنج میباشند اما مقامات زندان شیبان اهواز هیچ اقدامی در این رابطه انجام ندادهاند.
به گفته خانواده زندانیان بهداری زندان به دلیل نبود امکانات پزشکی، تنها اقدام به رسیدگیهای جزیی کرده اما مقامات اداره اطلاعات و دادستانی با اعزام این زندانیان به مراکز پزشکی خارج از زندان مخالفت میکنند.
محکومیت به زندان از ۵ تا ۲۵ سال
این زندانیان سیاسی اهل سنت محکوم به از ۵ تا ۲۵ سال زندان شدهاند.
زندانی سیاسی عباس سواعدی ۳۳ ساله، به ۲۵سال زندان محکوم شده و تا کنون ۴سال آن را سپری کرده است.
زندانیان سیاسی علیرضا فریسات ۲۷ساله، توفیق بالدی ۳۳ساله، حسن نعامی ۴۵ساله، محمد الحایی ۳۳ساله، قاسم براویه ۳۷ساله، عی سویدی ۴۶ساله و حافظ سلامت هر یک به ۱۵سال زندان محکوم شدهاند که تا به حال ۵سال آن سپری شده است.
زندانی سیاسی عادل بدوی نیز سومین سال حکم ۱۵سال زندان خود را گذرانده است.
زندانی سیاسی یوسف ساعدی نیز به ۱۳سال زندان محکوم شده که تا کنون ۴سال آنرا گذرانده است.
زندانیان سیاسی علی کعبی و محمد باوی نیز هر یک به ۱۰سال زندان محکوم شدهاند که ۳سال از دوران محکومیت خود را سپری کردهاند.
زندانی سیاسی اهل سنت وسام مزرعه ۳۳ساله نیز ۸ ماه است که به صورت بلاتکلیف در بازداشت میباشد.
پیش از این کانون حقوق بشر ایران با انتشار گزارشی، تدارک مرگ خاموش زندانیان سیاسی در زندان شیبان اهواز را افشا کرده بود.
ممانعت از رسیدگی پزشکی مصداق شکنجه و نقض حقوق بشر
ممانعت عمدی از دسترسی زندانیان به مراقبتهای پزشکی، میتواند به عنوان یک عمل شکنجه یا رفتار بیرحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز تلقی شود. این اعمال، جرایم بینالمللی محسوب میشوند و در قوانین بینالمللی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بینالمللی به شدت محکوم شدهاند.
نقض حقوق منشور جهانی حقوق بشر با ممانعت از رسیدگی پزشکی
حق حیات (ماده ۳): این حق نه تنها به معنای حفظ حیات فیزیکی است، بلکه شامل حق برخورداری از شرایط مناسب برای زندگی سالم نیز میشود. دسترسی به مراقبتهای بهداشتی، یکی از مهمترین جنبههای این حق است.
حق آزادی و امنیت فردی (ماده ۹): هر فرد حق دارد از آزادی و امنیت شخص خود برخوردار باشد. این حق شامل حق برخورداری از شرایط مناسب زندگی در زندان نیز میشود که دسترسی به مراقبتهای بهداشتی را شامل میشود.
باید توجه داشت، حقوق مندرج در منشور جهانی حقوق بشر، جهانی و غیرقابل تفکیک هستند. به این معنی که هیچکس نمیتواند از یک حق به بهانهی بهرهمندی از حقوق دیگر محروم شود. منشور جهانی حقوق بشر بر اصل برابری همه انسانها بدون تبعیض نژادی، جنسی، مذهبی یا هر نوع تبعیض دیگری تاکید دارد. زندانیان نیز از این اصل مستثنی نیستند و حق دارند از همان حقوقی که افراد آزاد از آن برخوردارند، بهرهمند شوند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر