کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

زندانی سیاسی ساسان خانزاده، گزارشی از آخرین وضعیت وی در زندان لاکان رشت

۱۱ مرداد, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


زندانی سیاسی ساسان خانزاده در دادگاه غیابی شعبه سوم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مهدی راسخی به ۳ سال و ۱ روز و ۷ ماه و ۱۶ روز حبس به جرم تبلیغ علیه نظام به نفع گروه‌های معاند و تحریک و اغوای مردم به درگیری با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت محکوم شده است

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، پنج‌شنبه ۱۱مردادماه ۱۴۰۳، زندانی سیاسی ساسان خانزاده هم اکنون در بند میثاق زندان لاکان رشت دوران محکومیت خود را می گذراند. وی به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۴۳.۵ماه زندان محکوم شده است.

زندانی سیاسی ساسان خانزاده متولد ۱۳۷۱ اهل و ساکن رشت است که در سال ۱۴۰۱ بازداشت، شکنجه‌ و با قرار وثیقه آزاد شده بود. وی بار دیگر در تاریخ ۲۲ خرداد ۱۴۰۳، بازداشت و به بند سیاسی (میثاق) زندان لاکان رشت فرستاده شده است.

زندانی سیاسی ساسان خانزاده در دادگاه غیابی شعبه سوم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مهدی راسخی به ۳ سال و ۱ روز و ۷ ماه و ۱۶ روز حبس به جرم تبلیغ علیه نظام به نفع گروه‌های معاند و تحریک و اغوای مردم به درگیری با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت محکوم گردید. زندانی سیاسی ساسان خانزاده  از ۲۲ خرداد ۱۴۰۳، در بند میثاق زندان لاکان رشت دوران محکومیت خود را سپری می‌کند.

اعدام ۳زندانی در زندان‌های وکیل‌آباد مشهد و مرکزی زاهدان

دهمین روز اعتصاب غذای ۲زندانی سیاسی حافظ فروحی و منوچهر فلاح در زندان لاکان رشت


درباره زندان لاکان رشت با ۲۵۰زندانی در انتظار اعدام

هم اکنون ۲۵۰ زندانی محکوم به اعدام در زندان لاکان رشت در انتظار اجرای حکم اعدام به سر می‌برند. دادستان استان گیلان فلاح میری و محمدی مدیرکل سازمان زندان‌های استان گیلان به دستور رئیس قوه قضاییه ماه‌هاست در تلاشند که اجرای حکم اعدام این زندانیان را سرعت ببخشند.

یک منبع موثق درباره طرح مسئولان قضاییه استان گیلان گفت: «بعد از شورش ۱۷ مهر ۱۴۰۱، در زندان مرکزی رشت که رسوایی دیگری از جنایت‌های رژیم ولایت فقیه بود، رئیس قوه قضاییه ایران محسنی اژه‌ای در نامه ای خطاب به دادستان گیلان مهدی فلاح میری دستور داد که سریعا زندانیان محکوم به اعدام تعیین تکلیف شوند و جمعیت زندانیان محکوم به اعدام در زندان لاکان رشت کاهش یابد.

به این منظور مسئولان و مددکاران زندان، به دستور دادستان گیلان فلاح میری به جای درخواست اجازه زندانیان، اقدام به نوشتن ماده ۴۲۹ برای زندانیان محکوم به اعدام کردند. مدیر کل سازمان زندان‌های گیلان محمدی و دادستان فلاح میری در کمتر از ۱۰ روز برای شاکیان دعوتنامه فرستاده و در جلسه‌ای به شاکیان گفتند پرونده شما آماده اجراست.»

تهدید خانواده‌های شاکی برای ندادن رضایت

این منبع می‌افزاید: «از آنجا که خوی وحشی‌گری و قتل عام و کشتار از صفات بارز خامنه ای و زیردستانش است در این جلسات از رضایت دادن صحبتی در بین نبود. بلکه محمدی و فلاح میری با دادن اطلاعات دروغین سعی در ترساندن شاکیان کردند تا بتوانند سریع‌تر آنان را راضی به اجرای حکم اعدام زودهنگام کنند. آنان به دروغ به شاکیان می‌گفتند اطلاعاتی در دست داریم که زندانی به دلیل بغض و کینه‌ای که از شما دارد بعد از آزادی خسارت‌های جبران‌ناپذیری به شما و خانواده‌تان وارد خواهد کرد.

محمدی و فلاح میری با ترفندهای گوناگون بسیاری از شاکیان را راضی به اجرای حکم کردند به طوری که در عرض ۸ ماه بیش از ۵۵ زندانی محکوم به اعدام را به دار آویختند».

بر اساس همین گزارش مسئولان زندان خانواده‌های شاکی را که قصد اجرای حکم زندانیان را نداشتند مورد تهدید قرار داده و به ایشان گفتند: «اگر حکم را اجرا نکنید شما را به جرم معاونت و دست داشتن در قتل جهت رسیدن به ارث و میراث زودهنگام بازداشت کرده و دادگاهی می‌کنیم.

همین منبع اضافه می‌کند: «اگر مدتی اعدام‌ها به تاخیر می‌افتاد بیش از ۷۵ درصد اعدام شدگان با پرداخت خون‌بها از شاکیان رضایت می‌گرفتند که با اقدامات رئیس قوه قضاییه محسنی اژه ای، دادستان گیلان مهدی فلاح میری و مدیرکل سازمان زندان‌های گیلان محمدی میسر نگردیده است».

روز یکشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۱، زندانیان اجتماعی به همراه ده‌ها زندانی سیاسی  در زندان لاکان رشت (زندان مردان) در همراهی با اعتراضات مردمی، شورش کرده و درگیری گسترده ای بین زندانیان و ماموران زندان ایجاد شد.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک

اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ