۶ مرداد, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
در جلسه دادگاه ۷متهم سیاسی در یک پرونده مشترک، بابت اتهامات اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، اخلال در نظم، امنیت و آسایش عمومی، تبلیغ علیه نظام، تخریب اموال عمومی، بغی و عضویت در گروه باغی به دفاع از خود پرداختند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، شنبه ۶مردادماه ۱۴۰۳، دومین جلسه رسیدگی به اتهامات هشت متهم سیاسی در شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد. این متهمان سیاسی عبارتند از: نسیم غلامی سیمیاری، امیر شاهولایتی، احسان روازژیان، حمیدرضا سهلآبادی، علی هراتی مختاری، حسین اردستانی، حسین محمدحسینی، امین سخنور.
در این جلسه نسیم غلامی سیمیاری، امیر شاهولایتی، احسان روازژیان، حمیدرضا سهلآبادی، علی هراتی مختاری، حسین محمدحسینی، امین سخنور در یک پرونده مشترک بابت اتهامات اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، اخلال در نظم، امنیت و آسایش عمومی، تبلیغ علیه نظام، تخریب اموال عمومی، بغی و عضویت در گروه باغی به دفاع از خود پرداختند.
حمیدرضا سهلآبادی به دلیل خودکشی اعتراضی به دلیل پرونده سازی جدید در بیمارستان بستری بوده و در دادگاه حضور نداشت.
اولین جلسه رسیدگی به اتهامات این متهمان سیاسی در تاریخ دهم تیرماه در شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود.
محاکمه ۸متهم سیاسی در دادگاه انقلاب تهران
آتش سوزی زندان اوین؛ طرح ادعای خسارت ۴۰میلیاردی از زندانیان توسط ادره کل زندانها
در باره متهم سیاسی نسیم غلامی سیمیاریمتهم سیاسی نسیم غلامی سیمیاری، در تاریخ ۲۸اردیبهشتماه ۱۴۰۲، توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شد. وی ابتدا به یکی از بازداشتگاههای وزارت اطلاعات موسوم به بند یک الف منتقل شد. او در این بازداشتگاهها تحت شکنجههای روحی و فیزیکی قرار داشت تا مجبور به اعترافات اجباری شود. نسیم غلامی در ادامه به بند دو الف و در نهایت به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
به گفته یکی از آشنایان زندانی سیاسی نسیم غلامی سیمیاری در زمان بازداشت پس از شکنجههای فیزیکی و روحی، مجبور به اعترافات اجباری شده است. وی در بازداشتگاه در مقابل دوربین فیلمبرداری قرار گرفته و اعترافاتی که به صورت نوشته بود را به اجبار بازجو تکرار کرده است.
جوان معترض امیر شاه ولایتی، احضار به دادگاه
در باره متهم سیاسی امیر شاهولایتیمتهم سیاسی امیر شاه ولایتی در جریان اعترضات سراسری ۱۴۰۱ از ناحیه چشم مورد اصابت گلولههای ساچمهای قرار گرفته و در حال حاضر چشم وی دچار آسیبدیدگی جدی شده است. وی در تاریخ ۲۸اردیبهشتماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در نزدیکی محل سکونت خود در تهران بازداشت شد. ماموران امنیتی سپس به منزل وی یورش برده و برخی لوازم شخص وی را ضبط کرده و با خود بردند.
وی مدتی بعد با قرار وثیقه آزاد شده بود. متهم سیاسی امیر شاه ولایتی سپس در تاریخ ۳بهمنماه ۱۴۰۲، به دادسرای اوین احضار شد وی در همان محل بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. پس از پیگیریهای خانوادهاش وی در تاریخ ۲۱اسفند ۱۴۰۲، با وثیقه سنگین ۵میلیارد تومانی از زندان آزاد شد.
در باره متهم سیاسی حمیدرضا سهلآبادیزندانی سیاسی حمیدرضا سهلآبادی مردادماه ۱۴۰۲، توسط شعبه ۱۲۰۵ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی کچویی تهران بابت اتهام تخریب اموال عمومی به ۲سال حبس با احتساب ایام بازداشت محکوم شد. این حکم درآذرماه ۱۴۰۲، عینا در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است. زندانی سیاسی حمیدرضا سهلآبادی در سال ۱۳۸۸ نیز سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. وی در اوایل مردادماه ۱۴۰۳، در اعتراض به پرونده سازی جدید با بلعیدن قرص اقدام به خودکشی اعتراضی نمود. وی هم اکنون به بیمارستان لقمان منتقل شده و در بخش مراقبتهای ویژه بستری و ممنوعالملاقات است.
احسان روازژیاندر باره متهم سیاسی احسان روازژیاناحسان روازژیان در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۴۰۲، در شهر ملایر بازداشت شده بود، وی نزدیک به ۱۱ماه است که در وضعیت بلاتکلیف در بند ۴ زندان اوین محبوس است. به گفته یک منبع از نزدیکان خانوادگی احسان روازژیان، او به علت فعالیت در اینستاگرام دستگیر و بیش از ۷۰ روز در انفرادی و زیر بازجویی قرار داشت.
این منبع می گوید: «شاکی وی وزارت اطلاعات است که مدعی شده او پستهایی در اینستاگرام می گذاشت که توهین به رهبری محسوب می شود و حول همین موضوع بر علیه او پرونده سازی کرده اند. وزارت اطلاعات چند زندانی دیگر با اسامی حمید سهل آبادی، نسیم غلامی، امیر سخنور، امیر شاه ولایتی و حسین اردستانی را که اصلا او نمیشناخته به پرونده او مرتبط کرده اند.»
زندان اوین، بلاتکلیفی متهم سیاسی حسین اردستانی
در باره متهم سیاسی حسین اردستانی
متهم سیاسی حسین اردستانی در تاریخ ۲بهمنماه ۱۴۰۲ توسط ماموران ماموران امنیتی در تهران دستگیر شد. وی مستقیما به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شد. وی با گذشت بیش از ۵ماه از بازداشت همچنان در حالت بلاتکلیف بسر میبرد.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر