۱۸ تیر, ۱۴۰۳ دستهبندی زنان زندانی
حورا نیک بخت پس از احضار به شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. به دلیل کارشکنی مقامات قضایی تا کنون آزادی موقت وی با قید وثیقه میسر نشده است
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، دوشنبه ۱۸تیرماه ۱۴۰۳، بیست و هفت روز از بازداشت و بلاتکلیفی متهم سیاسی حورا نیک بخت میگذرد. وی در تاریخ ۲۳خردادماه ۱۴۰۳، پس از حضور در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین بازداشت شد. اتهامات مطروحه علیه وی، تبلیغ علیه نظام و توهین به مقامات عنوان شده است. حورا نیک بخت پس از احضار به شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. به دلیل کارشکنی مقامات قضایی تا کنون آزادی موقت وی با قید وثیقه میسر نشده است. وی هم اکنون در بند زنان زندان اوین زندانی است.
حورا نیک بخت ناشر و مدیر مسئول انتشارات «مشق برابری» است. وی استاد دانشگاه و از فعالان حقوق زنان میباشد. حورا نیک بخت در حساب اینستاگرام خود پیش از احضار به دادسرا برای دفاع از اتهام انتسابی نوشته بود:
«اتهامم این است که زنم، زن مطلوب و محبوب جمهوری اسلامی (احمق، سربهزیر، وابسته و منقاد) نیستم و دوست دارم همانطورکه دلم میخواهد زن باشم.
من تنها زندگی میکنم. پدر و مادر ندارم؛ همچنین فرزند. نه کسی به من وابسته است نه من به کسی بستگی دارم.
بهجز پرداخت مبالغی بدهی که آن هم چون «اقتصاد مال خر است»، گرفتارشان شدهام، کار خاصی ندارم.
اینها را قبلاً عیناً برای بازجوها گفته بودم؛ برای همین متعجب و متحیرم که «نظام مقدس جمهوری اسلامی» اینقدر برای آزار من وقت و توان میگذارد.»
زندانی سیاسی پویا قبادی، چهارونیم ماه بازداشت با اتهام بغی
اسماعیل گرامی، محاکمه در دادگاه کیفری ۲ تهران
زنان ایرانی پس از تثبیت این حکومت، همواره در معرض سرکوب وحشیانه قرار داشتهاند. در این سالها به صورت مداوم این حقوق پایمال شده و با وضع قوانین غیرانسانی این سرکوب هر روز نمود بیشتری پیدا کرده است. بازداشتهای خودسرانه و محکومیتهای سنگین برای فعالان حقوق زنان نمودی از این سرکوب است.
زنان تحصیل کرده نیز همواره تحت سرکوب سران و ایادی این حکومت به انحای مختلف بودهاند.
خشونت کلامی، آزار و اذیت جنسی، و تبعیض از سوی ایادی حکومت در دانشگاهها، امنیت روانی و تحصیلی این زنان را به مخاطره میاندازد.
این سرکوب با تبعیض جنسیتی، اعمال قوانین تبعیضآمیز و محرومیت زنان از برخورداری از پستهای مدیریتی خود را نشان میدهد. آنها همچنین با محدودیتهای شغلی و نابرابری در فرصتهای شغلی در محیط کار مواجه هستند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر